Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirta9

Marketing

Lucy

Image and video hosting by TinyPicJako sam umorna večeras. Ostala sam do kasno na poslu pa onda po snijegu i kiši krenula pješice kući. Ja volim i snijeg i kišu i lijepo mi je gladati krupne pahulje ispod oboda kišobrana.
Prije par dana sam započela čitati knjigu o ocu Antu Gabriću "Ono malo više." Već je sam naslov onako, pravi. Knjigu je napisao p. Luka Rađa u onom svom prepoznatljivom stilu kada riječi teku i donose odmor čitatelju. Oduševljena sam ocem Gabrićem. Kolika ljubav otići tamo daleko i biti stalno gladan i mokar a opet sretan. Nakon što sam knjigu pročitala, postala sam iznova svjesna kako misije nisu samo za msionare nego smo svi pozvani doprinositi svatko na svoj način. I opet sam bila na početku jer ne znam koji je to moj način. Ovakav meteoropat kao ja i još k tome u užasnom strahu od zmija. nikada se ne bih mogla zamislti da posjetim neku misiju.

Svojim učenicam prošli tjedan pričam o Sahelu, pijesku Sahare koji vjetar širi dalje, o velikoj suši i gladi. Zar baš ništa se ne može učiniti? -pitaju me na satu. Ostavljam ih bez pravog odgovora jer glad nije samo zbog suše nego zbog teškog siromaštva nakon kolonijalnog razdoblja koji je uništio ovaj kontinent.

A odgovor mi je jako brz stigao kroz jedan mail. Prihvatila sam kumstvo maloj djevojčici iz Kenije. Dobila sam njenu sliku. Pristala sam da ću joj pomagati kako bi se ona mogla školovati. I sretna sam zbog moje malene Lucy.

Tumi alo amar
Rati holo bhor...

o.Ante Gabrić, "Tamo gdje palme cvatu", br.63, Božić, 1976.

/ Prijevod sa bengalskog jezika:
Ti si svjetlo moje
I noć zora postaje /

Post je objavljen 28.01.2009. u 23:14 sati.