Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

74. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrane «Zeleni tjedan Berlin»

Hrvatska predstavljena na sajmu u Berlinu

Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrane, 74. po redu, «Zeleni tjedan Berlin» održan je u Berlinu od 15. do 25. siječnja. Otvorila ga je dr. Angela Merkel .

Sajam je to na kome proizvođači poljoprivrednih proizvoda, šumarske proizvodnje i zaštite okoliša iz cijelog svijeta dolaze na sajam kako bi ponudili svoje proizvode i ostvarili poslovne kontakte.
Tijekom održavanja sajma u Berlinu održano je oko 250 simpozija, seminara, vijeća i sastanaka kojima su mogli prisustvovati izlagači .

Na tom je sajmu bio prisutan i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja mr. Božidar Pankretić. Tom prilikom on je sudjelovao i na 2. Međunarodnoj konferenciji ministara poljoprivrede pod nazivom «Sigurnost svjetske prehrane – globalni izazovi za politiku i gospodarstvo« te na 1. Berlinskom sumitu ministara poljoprivrede koji je održan 17. siječnja u dvorcu Scharlottenburg.

Republika Hrvatska imala je izložbeni prostor na 40 m2 na kome su bili proizvodi koje tvrtka Dalmatino uvozi u Njemačku; vina, rakije, ajvara raznih proizvođača te Vegeta. Bio je tu i štand Turističke zajednice s turističkim propagandnim materijalom, i licitarskim srcima kao suvenirima. Obitelj Kezele predstavila je svoje obiteljsko gospodarstvo http://www.kezele-vino.hr/obitelj.html.

Image and video hosting by TinyPic

Ministar poljoprivrede u Berlinu

Post je objavljen 28.01.2009. u 17:22 sati.