Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

JOSIP JAGEC I DALJE VODI DVD SAVSKU VES

SAVSKA VES

Dobrovoljno vatrogasno društvo Savska Ves prošle subote godišnjom skupštinom zaključilo je još jednu godinu uspješnog djelovanja. Društvo broji 129 članova, od toga 82 odrasla, o d čega 33 žene, te 47 pripadnika vatrogasne mladeži i djece, kako je u izvješću o radu rekao Josip Jagec, predsjednik Društva.

U 2008. godini zabilježen je tek jedan požar kukuruzišta, što je znak da su mještani svjesni odgovornosti pri spaljivanju korova, a direktna je posljedica preventivnih pregleda i upoznavanja mještana s mogućim opasnostima. Uz preglede hidrantske mreže i bunara, kontrole i ophodnje uz vuzmenke i tijekom žetvene sezone, krajem godine pregledano je 294 domaćinstava u mjestu. Društvo je održalo i razvijenu natjecateljsku aktivnost, imalo je ekipe u svih devet natjecateljskih kategorija, po čemu je jedinstveno u Međimurju. Među postignutim rezultatima ističe se 4. mjesto ženske ekipe u disciplini Žene B na državnom natjecanju održanom u Splitu.

Skupština je bila izborna. I u sljedeće četiri godine predsjednik DVD-a će biti Josip Jagec, suradnici će mu biti Vladimir Lehkec, dopredsjednik, Robert Pevec, zapovjednik, Boris Vuković, dozapovjednik, Goran Žganec, tajnik, i Đurđa Gerenčir, blagajnica. Podijeljena su i priznanja zaslužnima, a najznačajnije, za 20 godina vatrogasne aktivnosti, dobio je Robert Pevec. List Međimurje


Post je objavljen 28.01.2009. u 16:29 sati.