Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

HUMANITARNI KONCERT U GORIČANU

GORIČAN

U noći u kojoj se svi vesele i zabavljaju, u noći na prijelomu dviju kalendarskih godina Vlado Strahija sa svojom obitelji u Goričanu ostao je bez krova nad glavom. Plameni su jezici u strašnom požaru progutali krovište obiteljske kuće, no, brzo, brže nego igdje drugdje, obitelji Strahija smjesta su u pomoć priskočili sumještani.

DVD Goričan, čiji su vatrogasci zaustavili vatrenu stihiju prije nego što je sasvim uništila obiteljsku kuću, bio je prva karika lanca solidarnosti koji su zatim počeli nadograđivati općinski poglavari, udruge, sumještani, susjedi...Dvadesetak tisuća kuna skupljeno je - uz pomoć koju su mnogi došli pružiti osobno - odmah dan-dva nakon požara. Na kući je napravljen novi krov, a u ublažavanju posljedica požara cijeli je Goričan bio mobiliziran.
Prošle nedjelje goričanska Udruga žena Sunce pod pokroviteljstvom Općine Goričan organizirala je i humanitarni koncert na kojem su skupljani prilozi za obitelj Strahija.

Svoj su prilog koncertu dali: Mažoretkinje Goričan, Jasminka Pomper s plesnom skupinom Desert Queens, pjevači Željko Pokupec-Šero, Ivica Kolmar, Maja Mirić, Jelena Žnidarić, Gabrijela Hrženjak, Sabina Medvar, Vladimir Košir Tonka, Marijan Jurinić, Danijel Kolak, Ana Marija Grkavac te klinci i klinceze iz Dječjeg vrtića Ružica i žene HKUD-a Goričan.Prema izvješću Jasminke Hranjec, predsjednice Udruge Sunce - na koncertu koji su izravno sponzorski podržali i Tehnix, Vahta, Dom za starije Gudlin, Župni ured Goričan, cvjećarnice Kamelija i Potočnica, Pekarnica Šercer i Štefanija Horvat - prikupljeno je 9.240 kuna i 140 eura.U nemogućnosti svima pojedinačno zahvaliti na pomoći, Vlado i Larisa Strahija od srca zahvaljuju svojim sumještanima, tvrtkama i udrugama na svemu što su im pružili kada im je bilo najteže.

- Novo krovište već je napravljeno - kaže Vlado - i sad polako sređujemo kuću i pokušavamo svoj život vratiti u normalu. Ne znam kako bismo prebrodili tu situaciju da nam toliko ljudi nije nesebično priskočilo u pomoć. Hvala svima od srca!

Pomogli su...
Obitelji Strahija novcem i na druge načine u otklanjanju posljedica požara na obiteljskoj kući pomogli su Općina i DVD Goričan, HKUD i Mažoretkinje Goričan, Puhački orkestar i Cehovsko društvo Goričan, HDZ Goričan, Vodoinstalateri Čakovec, Klima-montaža Josipa Bašneca, Trio Leonardo, autoprijevoznik Zlatko Pavlic, UHDVDR-a RH Goričan, Klub 54. bojne, Klub 114, Auto-servis Ivanović, ženski i muški NK Trnava, SRD Smuđ, Udruga poljoprivrednih proizvođača, Udruga umirovljenika, Udruga za boljitak Roma, Stolnoteniski klub KLM i udruge Loka, Dvorščekov most, Bumbari i črljenke, Prijatelji, Slika, Šahisti, Caritas, Molitveni vijenac Kraljice obitelji, Župni ured Goričan, Tehnix i Vahta Donji Kraljevec, Udruga žena Sunce, Pekarnica Šercer, cvjećare Kamelija i Potočnica, Dom za starije Gudlin. List Međimurje


Post je objavljen 27.01.2009. u 16:23 sati.