Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragaraga

Marketing

Kalifonikacija

Odlucila sam jucer da cu biti sretna i bezbrizna. Dosta mi je uzrujavanja i cinizma. Cinizam te pretvori u cudoviste, koje misli da je nadmocno, bolje od drugih, iznad svega, s uvidom u sve.

Sipak!

Sto je alternativa, ako nije jad i bijeda?

Siromasna zemljica koja je do jucer kokodakala protiv zdravstvene reforme hrli na utakmice. Od kuda novac za ulaznicu ako smo tako nezaposleni i optereceni kreditima? Naslo bu se, ko i uvijek. Na utakmici se fucka dok svira himna druge drzave. Pale se zastave drugih drzava. Opravdanje - protiv "njih" smo se borili. Izborili smo se za primitivizam jer ne postujemo nista, pa ni sami sebe jer pristajemo zivjeti u kaljuzi. Fuckanje i palez ne pokazuje nadmoc, nego nemoc. A svijet nam se posprdno smije.

Jutarnji program donosi kratak tecaj o jeziku. Dvije ustrogljene gospodje objasnjavaju neduhovitom voditelju koje rijeci trebamo koristiti umjesto engleskih ili opcenito stranih. Primjerice, CV nije si-vi, nego ce-ve. Nema veze sto su na vijestima govorili da je "sudac dobro odlucila"... Gdje nestade sutkinja?

Onda su ponovili reportazu o jedinoj privatnoj gimnaziji u Slavoniji, skoli Gaudeamus. Ucenici su izumili drzace za zahodsku dasku, zbog kojih ona vise nece pucati ili micati se kad se na nju sjedne. Decki dragi, da ste ikad oprali zahod, znali bi da cu ja kao potencijalni kupac radije kupiti novu dasku, nego ribati cetkicom vase drzace/klopku za bakterije i smrad.

Cure su izmislile kavicu:
1. "legakavu" sto je espresso s karamelom i mlijecnom pjenom,
2. "linokavu" sto je mlijeko s karamelom i
3. "hrvatsku kavu" sto je espresso s medom.
Isprike saljem u vjetar da ih odnese do izumitelja ako sam slucajno krivo zapamtila nazive. Ali! Djeco draga, niste vi to izmislili, takva se kava ili mljekeco moze naruciti bilo gdje, a ne samo u "jednom osjeckom kaficu". Konzumiram kavu pod jedan i dva svakodnevno (doduse, vec dugo bez kravljeg mljekeca), a tri u gostima kod tete.

Tvrdim da bi svako hrvatsko teenagersko dijete trebalo provest obaveznih 3 dana terenske nastave u Londonu. Pogotovo djeca iz krajeva kojima drmaju prvoborci, pravovjernici i tradicionalisti. London te u sat vremena nauci toleranciji, distanci, skromnosti. Nauci te gdje ti je mjesto trenutno i sto trebas ciniti da se na ljestvici pomaknes u zeljenom smjeru.

Ma daj!

I zato sam ja od jucer sretna! Moja beba se okrenula u trbuhu i sjedi mi na mjehuru i lupa me nogicama u bubrege i pluca. A ja sam presretna! Danas cemo joj kupiti kadicu.

Post je objavljen 27.01.2009. u 14:41 sati.