Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

CETNIK ZELJKO BULIC,Vukovar-MRTVACKI TROFEJI

U Vukovaru je poginulo oko 2000 Hrvata,sto u borbama,sto na raznim Ovcarama.Mnoga stratista jos nisu otkrivena a ni zlocinci.Vukovar krije jezive tajne.Na bolnu proslost ovog napacenog grada Vukovarce ne podsjecaju samo rusevine kraj kojih i dalje svakodnevno prolaze.Postoji nesto mnogo bolnije,kazu Vukovarci.
Jezive tajne kriju pojedinci koji su se vratili u grad heroj a koji su susjede gledali preko nisana.Unatoc oprostu besramno sute.
Malo tko se nece sjetiti PILIPA KARAULE,legendarnog zapovjednika obrane Mitnice.Danas je nezavisni gradski vijecnik.Iako je vojnicku odoru zamijenio odijelom a strojnicu olovkom Karaula kaze kako borba za grad jos nije prestala.Spreman je na suzivot,no pod uvjetom da sve koji su okrvavili ruke drzava kazni za zlocine.Hrvatska je to duzna,ne samo zbog svojih zrtava nego i zbog vukovarskih Srba.
Stoga Karaula stalno upozorava vlast da gradom na Dunavu slobodno secu mnogi koji bi trebali stati pred lice pravde.Neki od njih,istice nas sugovornik,sjede i u gradskom vijecu i odlucuju o sudbini napacenog grada.
U prosincu 2005.na sjednici Gradskog vijeca Karaula je pokazao fotografiju snimljenu na sam dan pada Vukovara.
Na njoj je jedan sadasnji vijecnik.
PILIP KARAULA,GRADSKI VIJECNIK:ON JE BIO U PARAVOJSCI.ON JE BIO UNIFORMIRAN.SUDJELOVAO JE U NAPADIMA NA VUKOVAR I SIGURNO JE DOBAR SVJEDOK ZA ISTRAGU O TOME STO SE DOGADJALO.
Rijec je o ZELJKU BULICU,vijecniku SDSS-a.Karaula ga je pozvao da napokon progovori o zlocinima svojih sunarodnjaka.
PILIP KARAULA,GRADSKI VIJECNIK: ALI POSTO SHVACAM DA GA SAVJEST JOS NE DIRA,INZISTIRAM DA OVA DRZAVA POCNE PROCESUIRATI SVE NJIH.ZNAMO KOJE SU POLICIJSKE METODE,KOJI SU NACINI DA SE ISTRAZI TKO JE ZLOCINAC.
Kamera je na dan pada Vukovara Bulica snimila i pred bolnicom.Ne zna se je li on osobno s ostalim pripadnicima svoje jedinice izveo ranjenike koji su kasnije pobijeni na Ovcari.No snimka na kojoj Bulic stoji pokraj svog komandanta dovoljno govori sama za sebe.
-Ovo je suvenir od glavnog zapovednika Budzaka uhvacenog od nase jedinice.Ja sam ga uhvatio.Kapetan je dobio pusku,porucnik je dobio pistolj,a ja kapu.
Da ne bi bilo zabune,srpski odmetnici su kao trofeje podijelili pusku i kapu hrvatskog branitelja,zapovjednika Budzaka.I danas se vodi kao nestala osoba.
Karaula tvrdi da Zeljka Bulica nitko do sada nije pitao sto zna o nestanku nesretnog branitelja.
PILIP KARAULA,GRADSKI VIJECNIK:ON SIGURNO ZNA.AKO NIJE ON PUCAO,ZNA TKO JE PUCAO.ON SVAKAKO IMA STO ZA RECI I TO NIJE SAMO NJEGOVA DOBRA VOLJA HOCE LI RECI NEGO KAO GRADJANIN OVE DRZAVE KOJI UZIVA PRIVILEGIJE OD OVE DRZAVE ON IMA I OBVEZU.
Telefonom smo dobili vijecnika Bulica.Za interview nije imao vremena.Suprugu je navodno vozio u bolnicu.Bio je kratak.
ZELJKO BULIC,GRADSKI VIJECNIK SDSS-a:JA SAM IZJAVE DAO,BIO SAM U POLICIJI I TO SMO OBAVILI,TE RAZGOVORE.TO JE TO,ZA SADA.
Nakon sto je na sjednici Gradskog vijeca ukazao na Bulicevu krajinsku proslost,predstavnici SDSS-a zestoku su napali Karaulu.Nazivali su ga fasistom i genocidnim Hrvatom.No na kraju je legendarni zapovjednik obrane Mitnice ipak dobio potporu vecine vijecnika pa je Drzavnom odvjetnistvu upucen dopis da se ispita Buliceva uloga u slucaju Budzak i srpskoj agresiji.
(Ivana Mandic,"PRICA IZ HRVATSKE")

Post je objavljen 27.01.2009. u 13:20 sati.