Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

Najgori filmovi 2008 godine...

A evo liste i najgorih nedjela ili samo loših filmova iz 2008 godine. Najprije sam mislio predstavti čak 25 filmova, no onda sam se predomislio jer neki filmovi iako uber loši ne zaslužuju uopće da ih stavljam u ovu listu. Mogu reći da sam se također nagledao svakavih gluparija i proljeva od filmova. Neki su me čak iznenadili bilo suludim scenama bilo svojom radnjom. Zbog nekih sam se dobro ispsovao kao neki kočijaš. Dok su neki za koje sam po foršpanu zaključio da će biti loši, bili osviježavajući i dosta dobri.
Uglavnom uzeo sam u obzir sve parametre - budžet, vrsta filma, kategorija, produkcija i sl. tako da su na kraju svi filmovi imali isti status kod mene (nije mi bilo važno jel film A ili ŽNJ produkcije .... važno mi je samo da opravda svoja očekivanja u svojoj kategoriji). Dakle, evo to su izabranih 10 najgorih iz 2008 godine:


10) All the Boys Love Mandy Lane (2006)

Photobucket

Redatelj: Jonathan Levine
Scenarist: Jacob Forman

Zašto je na ovoj listi:
- sigurno najjači film na ovoj listi koji uopće nije loš, nego me je jednostavno razočarao. A imao je dobru namjeru i dobru zamisao, no koja je jako loše provedena što je očigledno krivnja scenarista. Prvi dio filma je suhoparan, dok je drugi dio mnogo živahniji. Uglavnom dosta sam razčaran filmom i njegovom radnjom, tako da sam ga morao staviti na ovu listu.
ALTERNATIVA: Shrooms (2007)
- ista stvar mi se dogodila i sa ovim filmom - dobro zamišljeno ali traljavo odrađeno. Za mene ovdje je sve bilo tako očigledno i predvidljivo.



9) REMAKOVI: The Eye (2008), One Missed Call (2008) i Shutter (2008)

Photobucket

Zašto su na ovoj listi:
- sva tri filma su tako veliko razočarenje da je to jedva teško opisati u nekom slikovitom obliku. Sve je tu i budžet i solidne glumačke postave, ideja (od originalnih odličnih filmova azijske produkcije), no tako očajno i blijedno snimljeno da je to mogao bolje i Jakov Sedlar snimiti. Niti su ovi filmvi jezivi niti strašni niti imaju koju dobru stranu. Nada. (očekujem da za jednu godinu ovakve filmove možemo kupiti na kiosku za 9.90kn)



8) Diary of the Dead (2007)

Photobucket

Redatelj i scenarij: George A. Romero

Zašto je na ovoj listi:
- guštam gledati Romerova zadnja četri zombi filma i dan danas tvrdim da je on i dalje car što se tiče ovog podžanra. Ali ovaj film mi je tako odbojan i nezanimljiv da je to za nevjerovati. Kao da je Romero posudio svoje ime nekome drugome da ovaj snimi film (uz savjetovanje kako da zombiji izgledaju). Ne samo što je ovaj film stvarno loš nego je i dosadan (nisam mislio da ću to ikada izreći...ali jebeš ga za sve postoji prvi put).
Kad ja uspijem na ovom filmu zaspati (nedjelja popodne je bila) a nije završilo ni prvih pola sata, e onda znaš da nešto ne valja.
ALTERNATIVA: Zombie Strippers! (2008) i Zombies! Zombies! Zombies! (2008)
- ako stvarno želite gledati nešto ultraloše i pravi proljev od filmova ovo je prava stvar za vas. Ovako bi izgledao "Diary..." da ga nije Romero režirao (ali bez guzica i sisa). Ako film gledate samo zbog Jenne Jameson (kojoj nije tebala šminka da bi izgledala kao zombi) onda vam je bolje posuditi neki njen pornić iz ranih 90-tih (moja preporuka - Priceless (1995)) ili legendranog Roberta Englunda nemojte se tjerati na muke, jer je 'Freddy' ovdje samo zato jer je honorar bio primamljiv (valjda se držao one legendarne izjave Michaela Cainea o "Raljama 4" i zašto je glumio u takvom smeću od filma). Bolje bacite oko na slaboreklamirani, ali iznenađeujuće dobar - "The Zombie Diaries" (2006)



7) The Ruins (2008)

Photobucket

Redatelj: Carter Smith
Scenarij: Scott B. Smith

Zašto je na ovoj listi:
- nema ništa gore nego kad dobra ideja propadne u vjetar zbog netalentiranosti samog redatelja. A gajio sam dobre nade u dobru prođu filma. Još jedan film na kojem sam zaspao (starim li to? ili sam stvarno naišao na dosadu od filma? hmm...) i kojeg sam tek iz trećeg puta pogledao u subotnjem popodnevu. Film ima dvije efektne scene i to bi bilo to. Gluma? Za zaborav....ma da ne pričam dalje cijeli film je za zaborav.



6) Lost Boys: The Tribe (2008)

Photobucket

Redatelj: P.J. Pesce
Scenarij: Hans Rodionoff

Zašto je na ovoj listi:
- veliki sam fan prvjenca iz 1987 godine te sam očekivao da će ovaj nastavak (da...uzeo sam u uvid da ovaj film ide izravno na DVD) biti barem 40% Schumacherovog filma. Ni to nisam dobio. U stvari sam dobio ispod prosječni vampirski film koji živi na slavi filma koji je bio jedan od rijetkih filmova što je odlično promovirao vampirski podžanr. Eto se niti ne sjećam što se događalo u filmu koliki je davež bio. Bolje je pogledati bilo koju epizodu "Buffy" (pa i onu koja je najgora) nego si umarati oči sa ovim hororskim nedjelom. Eh, da tu je i Corey Feldman ali ovdje nema niti mrvice onog njegovog Edgara Froga...



5) La Terza madre (2007) a.k.a "Mother of Tears: The Third Mother"

Photobucket

Redatelj: Dario Argento
Scenarij: Dario Argento, Simona Simonetti, Adam Gierasch, Walter Fasano i Jace Anderson

Zašto je na ovoj listi:
- zar majstori horora gube svoj mot za snimanje odličnih ili barem zanimljivih hororaca? možda nisu dorasli novom desetlječu? ne znam ni sam kako da odgovorim na ovo pitanje, ali znam da je sa ovim filmom Argento debelo podbacio. Da redatelj Suspirie snimi ovako negledljiv i zamoran film. Doduše, barem film ima par odličnih scena (gore i šok u prvom planu) i Udu Kiera, te slatku Asiu Argento, no to je sve što ćete vidjeti u ovom filmu. Mislili smo da ćemo dobiti Babić, a ono dobili neki bicufit...da se izrazim u vinskom riječniku.



4) Day of the Dead (2008)

Photobucket

Redatelj: Steve Miner
Scenarij: Jeffrey Reddick

Zašto je na ovoj listi:
- najgori zombi film ove godine. Takva paleta neukusa se rijetko viđa. Niti film ima radnju niti ugođaj. Glumačka postava očajna. Film prepun scenarističkih gluparija i bedastoča. Ovaj film je bio uvreda za moje buljavice (čitaj oči). A moj Mineru koje si ti droge koristio dok si snimao ovaj jad od filma?
CGI loš. A najveća gluparija u filmu jeste - zaljubljeni zombi ??!? tj. Bud. Što je najgore foršpan filma izgleda bolje nego cijeli film. Neću uopće uspoređivati film sa Romerovim iz 85', jer to bi bilo svetogrđe. Ovaj film nema ništa što bi prosječni ljubitelj horora mogao zavoljeti, pa ako vam je stalo do razuma...zaobiđite ovo horor smeće u što većem krugu.



3) The X Files: I Want to Believe (2008)

Photobucket

Redatelj i scenarist: Chris Carter
Scenarist: Frank Spotnitz

Zašto je na ovoj listi:
- mislim da smo mogli i bez ovog nastavka, jer ono što nudi ovaj film je dosada. Eh, što ima neviđeno glupu radnju, nego još sve izgleda skupusano u neki neuvjerljivi zaplet, a sve jedva drže Mulder i Scully (uz Dakotu Amande Peet jedino što vijedi u filmu). U stvari ako ćemo stvarno iskreno - niti je ovo vidjelo SF-a niti je gluma Davida Duchovnyja i Gillian Anderson nešto spektakularno. Možda bih mogao ovome progledati kroz prste da je ovo jedna od epizoda serije (najvjerojatnije bi spao u najgoru epizodu od svih iz 9 sezona), ali pobogu ovo je cijelovečernji film.
Carter najvaljuje i treći dio. Ja mu kažem okani se čorava posla i ostavi seriju da živi na svojim lovorikama, neka uživa u svom kultnom statusu: X-Files broj 3? Ne hvala....



2) The Happening (2008)

Photobucket

Redatelj i scenarist: M. Night Shyamalan

Zašto je na ovoj listi:
- evo još jedne dobro osmišljene ideje koja nije kvalitetno sprovedena u cijelovečerni film. Ovo je trebalo biti napeto i jezivo, ali je ispalo kao neka meksička sapunica sa trivijalnim prizorima i očajnom glumom (gluma naših glumaca u našim vrlim sapunicama je za Oskara prema ovome). Majko moja! Nisam već dugo vremena vidio ovako lošu glumu cijele glumačke postave (među kojima ima i kvalitetnih glumaca, koji znaju glumiti), no i to nije ono najgore. Scenarij....jebeni scenarij je tako loše napisan, da vjerujem da ga je Shyamalan napisao tamo negdje kad je imao 11 godina, jer samo tako mogu opravdati bedastoče koje sam imao prilike gledati u filmu. A tako sam očekivao ovaj film (jedan od najočekivanijih prošle godine na mojoj listi). M. Night Shyamalan sjedi 1.



1) Feast II: Sloppy Seconds (2008)

Photobucket

Redatelj: John Gulager
Scenarist: Patrick Melton i Marcus Dunstan

Zašto je na ovoj listi:
- SMEĆE! Ovo je čisto smeće od filma i žao mi je što sam ga imao prilike gledati. Redatelj John Gulager je imao sve - glumce, pristojne specijalne efekte, solidan budžet, snimo je prvi "Feast" koji je za mene jedan od najboljih filmova 2006 godine, ali ujedno i jedan od najboljih hororaca ovog desetljeća. I onda nam on servira ovo govno. Bolje bih se osjećao da me je popišao po glavi.
Kao prvo film nema veze sa vezom što se tiče radnje, što se tiče prvog filma, što se tiče razvitka monstera. Gluma je tako tako, jedva da može proći za ovakvu debilanu od filma. Ne mogu vjerovati da je Gulager čovjek koji je snimio prvi dio uspio ovako srozati svoj ugled. Oprostio bih mu sve ako bi mi rekao da je tijekom snimanja cijelog filma bio na LSD-u, pa bih shvatio zašto je film takva bedastoča.
Film ću pamtiti po tri stvari - ima 2 pamtljive scene, gore/trash elementi + monsteri su tu i to što sam cijeli film tako psovao tijekom gledanja filma da me je netko čuo rekao bi da gledam neku nogometnu utakmicu. Eto, ljudi za mene je ovo čistokrvno sranje godine od filma i što je nagore uskoro nam dolazi i treći nastavak (sniman usporedno sa ovim!!!), a možete si misliti kakav je treći dio kad je ovaj ovakva nebuloza.

Post je objavljen 28.01.2009. u 13:29 sati.