Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Freeze Me (2000)

(r: Takashi Ishii)

Photobucket

Nisam baš pogledao mnogo rape&ravenge filmova, i iako to svakako mislim nadoknaditi u budućnosti, vjerujem da ni ne može puno bolje od ovoga.

Freeze Me je prije svega odlična intimna psihološka drama, koja izbiliza prikazuje žrtvu (grupnog) silovanja, koja se bori da potisne sjećanja, pokušava se oporaviti, voditi novi život.
5 godina je prošlo od kada su je trojica tipova silovala, Chihiro ih nikada nije prijavila, jednostavno je pobjegla u Tokijo i tu počela novi život. Upravo kada se treba vjenčati za tipa s posla u njezin život i stan uleti jedan od silovatelja najavljujući dolazak i ostale dvojice. Odjednom, sve se raspada, sjećanja se vraćaju, i očito je da će Chihiro morati uzeti stvar u svoje ruke...

Photobucket

Film je kako rekoh odlično snimljen, Takashi Ishii je stari majstor koji je između ostalog režirao i remake kultnog Flower and Snake. Nasilne scene su odlične, od glume do same izvedbe, odličan izbor glavne glumice, Harumi Inoue jednostavno nosi film, a i fizički izgleda savršeno - ima odlične sise, a s druge strane dosta je "muškarasta" tako da je uvjerljivo da može oboriti tipa s jednim udarcem gumenim čekićem i kasnije ga dokrajčiti, ostali glumci su također odlični, jednostavno sve je genijalno pa i sam kraj.

Photobucket

Ocjena: 9/10




Post je objavljen 16.03.2009. u 21:04 sati.