Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babl

Marketing

hrvatski recept za nošenje s krizom

Umijeće preživljavanja u teškim vremenima u našim se krajevima prenosi iz generacije na generaciju, prilagođava novim okolnostima, i jedino čega se još nismo dosjetili jest da ga izvozimo kao originalni domaći proizvod pod markom "hrvatska kvaliteta". Utoliko - svjetska ekonomska kriza - pih! Ta kriza traje ovdje otkako pamtim. Eventualno je samo za nijansu oštrija ili blaža.

Recimo, dovučete se do bankomata u gluho doba noći provjeriti da nekim čudom nisu pristigli neki, bilo kakvi novci iz bilo kojeg nepoznatog neočekivanog izvora. Bankomat neumoljivo otisne karticu na kojoj piše NA RAČUNU NEMA DOVOLJNO NOVACA. Ne bacajte taj papirić! Uvijek vam može dobro doći u odsudnom času.

Recimo, stisne vas velika nužda. Nekako pronađete neki otvoreni lokal, odjurite na wc, obavite što treba, tek tada se osvrnete uokolo i uočite neizbježno - nema toalet papira. No vi ste za sve spremni. U džepu vam je potvrda iz bankomata.

U takvim okolnostima dobro će vam doći naputak o upotrebi koji su koristili pravi frajeri još u doba dok je tramvajska karta bila veličine 5 X 8 centimetara. Pamtite proceduru!


1. Potvrda se prvo presavije po pola, a zatim još jednom, na četvrtinu.



2. Pažljivo otkinite vrh na kojemu se presijecaju oba presavijanja. Otkinuti dio treba pohraniti.


3. Kroz otvor u sredini papirića proturi kažiprst.


4. Kažiprstom obriši stražnjicu.


5. Papirom se obriše prst i zaprljani papir baci u wc-školjku.


6. Otkinutim vrhom papira počisti se ispod nokta.


Nakon nekoliko pokušaja biti ćete virtuoz u opisanoj operaciji. Ekološki svjesni seronje mogu upotrebljavati reciklirani papir.

Vježbajte proceduru jer se iz pouzdanih izvora saznaje da je hrvatska vlada već uvrstila ovaj postupak u pripremani paket obaveznih interventnih mjera za oporavak od krize.




Post je objavljen 26.01.2009. u 19:30 sati.