Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Što drugo Crkva zna nego: zabraniti

To je da čovjek ne povjeruje!
Od najnižeg seoskog svećenika, popa ili župnika do najviših vrhova crkvene hijerarhije skupljene u Vatikanu, dakle od podnožja do vrha planine koja sebe naziva Crkvom, svi ti koji se kao brinu za naše duše, uporno brinu naše svjetovne brige.

Brigu za slabo plaćene radnike svode na borbu za zabranu rada nedjeljom. Borba da se provode važeći zakoni o doplati na rad nedjeljom je za njih fikcija. Njihova glavna preokupacija da puk bude obrazovan je uvođenje vjeronauka u škole. Briga da li će učenici znati matematiku, hrvatski ili objektivnu povijest za njih je zadnja rupa na svirali. Jedini način da se poveća natalitet stanovništava oni vide u zabrani kontracepcije: uporabe pilula i kondoma. Borba za poboljšanje uvjeta podizanja mladog naraštaja, humani i kulturni odgoj mladeži, ma daj! To je za njih špansko selo. Doduše za ovo potonje i nije čudno. Nikada neće moći u životu pojmiti što to znači odgajati i brinuti se za djecu.

Zašto? Zato što ih nemaju!
Oni koji zagovaraju obitelj, nemaju obitelji. Njihova obitelj su sveci.
Oni koji zagovaraju državu, nemaju države. Njihova je država Vatikan.
Oni koji zagovaraju dom, nemaju dom. Njihov dom je samostan ili katedrala.
Oni koji zagovaraju nacionalističke vođe nemaju svog nacionalnog vođu. Njihov vođa je Sveti Otac.

Čitam danas u Jutarnjem listu kako Vatikan kritizira Obamu i njegovo potpisivanje uredbe kojom se ukida zabrana davanja američkog federalnog novca međunarodnim grupama za planiranje obitelji koje u inozemstvu daju medicinske savjete i informacije o pobačaju ili ga osiguravaju onima koji ga žele. Naravno njima nije palo na pamet prihvatiti i učiti puk primjenjivati kontracepciju. To naime nije u skladu s crkvenim učenjem! Jednostavnije je osuđivati i puštati da se djeca rađaju u sredinama gdje za to nema apsolutno nikakvih ekonomskih, civilizacijskih pa ni humanitarnih uvjeta. A poslije plakati nad sudbinom gladne djece u državama trećeg svijeta. Organizirati nastupe koje kakvih pjevačkih grupa, sportskih timova iti i itd za pomoć gladnoj djeci svijeta. Jednom! Dva puta? A poslije? Mi smo svoje učinili! Peremo ruke ko Pontije Pilat! Visoki (koliko cm) dužnosnik Vatikana monsignor Rino Fisishela poručio je Obami da posluša glasove svih Amerikanaca, bez „arogancije svojstvene onima na visokim položajima“ koji „ misle da mogu odlučivati o životu i smrti“. Na osnovu kojih anketa je monsignor zaključio da se radi o glasovima svih Amerikanaca? Što se pak tiče arogancije svojstvene onima na visokim položajima, crkvenim dostojanstvenicima svih vjera nema premaca. O pitanju odlučivanja o životu i smrti postavljam pitanje: zašto se ti isti zaštitnici života prije rođenja ne bore za ZABRANU RATA u kojem se ubijaju mladi i svjesni ljudi, bilo kao napadači bilo kao žrtve. Gospodo SVEĆENICI okanite se borbe za život onih KOJI SE JOŠ NISU RODILI i počnite se boriti za živote onih KOJI SU SE RODILI.

I ponovo ponavljam već po stotinu puta iznesenu tvrdnju: istinskim katolicima, i ne samo katolicima već i svima koji vjeruju, neće biti potrebite nikakve zabrane, nikakva kontracepcijska sredstva, nikakve neradne nedjelje. Ako su istinski katolici i ako zaista vjeruju i drže do onoga što ih ući Crkva neće voditi ljubav kad nemaju namjeru povećati obitelj, neće nedjeljom ići u kupovinu, neće se opijati i koristiti drogu, neće premlaćivati ljude druge boje kože, krvnih zrnaca i vjere, neće paliti zastave drugih država, neće premlaćivati mladež zato što im je dosadno, neće maltretirati svoje supruge, neće ubijati i premlaćivati novinare samo zato što su ukazali na njihove greške i propuste, neće krasti, varati i pljačkati. Gospodo crkveni vjerodostojnici, o tome propovijedajte, o tome učite svoje zabludjelo stado, u tom duhu propovijedajte Evanđelje.

I prestanite se već jednom miješati u zakonodavstvo i pravo. To je područje svjetovno a ne duhovno!

Semper contra


Post je objavljen 26.01.2009. u 18:59 sati.