Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ODRŽANA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA NATJECANJA HVZ

ČAKOVEC
Piše: mr. Mario Starčević

23. siječnja 2009. godine u prostorima Vatrogasne zajednice županije Međimurske održana je u Čakovcu 11. sjednica Povjerenstva za natjecanja Hrvatske vatrogasne zajednice, na kojoj su doneseni sljedeći zaključci:

- Osvrt na državna vatrogasna natjecanja u Makarskoj (mladež) i Splitu (odrasli)
- Vatrogasna Olimpijada u Ostravi (CZ), 19.-26.7.2009.
- Izmjene Pruručnika za vatrogasna natjecanja i provjere/seminari vatrogasnih sudaca


Osvrt na državna vatrogasna natjecanja u Makarskoj (mladež) i Splitu (odrasli)
Izražene su pohvale domaćinima Državnog natjecanja, koji su sve dogovoreno do u detalje izvršili (kako u Splitu, tako i u Makarskoj). Čak i jaka kiša (u Splitu) nije uspjela pokvariti opći utisak. Uistinu najbolja odjeljenja su se kvalificirala, a posebna pohvala je upućena vatrogasnim sucima, koji su na svečanom zatvaranju nagrađeni aplauzom. Hrvatska vatrogasna zajednica je kupila cjelokupnu natjecateljsku opremu, koja će se davati na raspolaganje za Kup-natjecanja (za prijevoz opreme će se nabaviti kontejner, kao i mjerni uređaji za vježbu VMŠ). Ubuduće će sastav sudačkih komisija i suđenje po stazama utvrđivati Povjerenstvo za natjecaja HVZ, uz potvrdu OTS-a. Također će se za bolju kontrolu članstva natjecatelja, na sljedećem Državnom natjecanju tražiti radne knjižice profesionalnih vatrogasaca.

Vatrogasna Olimpijada u Ostravi (CZ), 19.-26.7.2009.
Cijela reprezentacija je preka informacijskog sustava CTIF-a u potpunosti prijavljena CTIF-u. Vatrogasnu reprezentaciju će pratiti 7 predstavnika domaćina prethodne Vatrogasne olipijade u Varaždinu-svečano odjeljenje, koje će podizati zastavu CTIF-a. Hrvatska vatrogasna zajednica je organizirano ponudila sudjelovanje na Olimpijadi za navijače.Svečano otvaranje Vatrogasne olimpijade je 22.7.09 (18.15 h), a zatvaranje 25.7.09. (20.00 h); detaljne podatke se može dobiti pod http://www.ctif2009-ostrava.cz/

Izmjene Pruručnika za vatrogasna natjecanja i provjere/seminari vatrogasnih sudaca
Usvojen je prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika za natjecanja vatrogasaca u RH, s kojim će biti vatrogasni suci upoznati na seminarima. Kao novost se ističe izvođenje samo jedne vježbe koja se ocjenjuje, dok će prva vježba biti trening vježba, u kojoj će vatrogasni suci uputiti natjecatelje na eventualne greške. Dodatno će se po rezultatima omogućiti još 51 natjecateljskom odjeljenju nastup na Državnom natjecanju (10 M-A, 8 M-B, 8 Ž-A, 5 Ž-B, 10 M-M, 10 M-Ž). Nakon državnog natjecanja takožer se uvode kvalifikacijska natjecanja, a u vježbi s VMŠ umjetni tepih, s tim da će se vremena mjeriti elektronskim uređajem. Čistopis izmjena i dopuna Priručnika za vatrogasna natjecanja bit će pravovremeno dostavljen u vatrogasne zajednice županija/Grada Zagreba.

Ukupno je za seminare i provjere vatrogasnih sudaca prijavljeno 537 starih i 577 novih vatrogasnih sudaca. Za organizaciju seminara i provjeru znanja vatrogasnih sudaca zadužen je Predsjednik povjerenstva HVZ Mijo Brlečić, dipl. ing., kao i jedan predstavnik Ureda HVZ (Mario Starčević ili Ivica Sikra), te po jedan predstavnik Povjerenstva za natjecanja HVZ (ovisno o području, gdje se provjera održava). HVZ


Post je objavljen 26.01.2009. u 18:25 sati.