Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PSIHIČKI BOLESNIK DVA PUTA ZAPALIO VLASTITI STAN

SARAJEVO

Prije tri dana su gasili šumski požar, što je čudno, jer se takvi požari događaju pretežno ljeti...

Ispostava Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo nalazi se i na Trgu nezavisnosti na Alipašinom Polju. U jednoj smjeni u ovoj maloj postaji rade po dva vatrogasca, a oni su u prošloj godini imali 231 intervenciju. Osim požara, najbrojnije su dojave o zaglavljivanju liftova, kojih je lani bilo čak 49.

Prema riječima Dražena Tomića, šefa ispostave, prije tri dana su gasili šumski požar u blizini benzinske pumpe "Imzit", što je čudno, jer se takvi požari događaju pretežno ljeti.

- Naša je ekipa imala više čudnih intervencija. Jedan je duševni bolesnik dva puta namjerno zapalio svoj stan. Intervenirali smo pravovremeno, ali je drugi put stradao njegov pas. Nedavno smo dobili dojavu da se jedna osoba zaglavila u liftu u ulici Semira Frašte na broju 14. Radilo se o čovjeku koji je popio malo više i pritisnuo dugme za zaustavljanje pa je mislio da se zaglavio - ističe Tomić.

U stanici se nalazi jedno manje vatrogasno vozilo, a Nermin Karić, Amir Čano i Esad Bečić rekli su nam da, kada nemaju mnogo posla, operu trg vodom da bi pomogli svojim susjedima u mjesnoj zajednici Alipašino Polje. Dnevni avaz


Post je objavljen 26.01.2009. u 16:54 sati.