Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/junac

Marketing

Šah e-mailom?

Zbog neljudskih uvjeta na poslu (internet-restrikcije, nemogućnost samostalnog instaliranja razno-raznih programa kao npr. Flash bez kojeg možete zaboraviti sve supermoderno dizajnirane web stranice, ali i još gore, sve one i pametne i blesave, ali uvijek zabavne flash-igrice), nije mi preostalo ništa doli navedenog u naslovu.

Tražim šahovskog e-mail protivnika. Poteze (npr. f2-f4) si šaljemo mailom. Radi lakšeg praćenja igre dostavljam lijepu šahovsku ploču nacrtanu u Excelu. S figurama, naravno. Lovac je pomalo nekonvencionalan (više liči na pastira sa šeširom ili snjegovića čak), al dajte vi bolje u Excelu ak možete.

figure


Ne igramo na vrijeme. Igra se od 8 do 16 sati. Ne mora se igrati ubitačnim tempom. Ipak tu i tamo moram nekaj raditi, tu je i jutarnja kava, pauza za ručak, pauza za desert, pauza za prošetat, pauza kad je dosadno, a (unatoč restrikcijama) tu je i pauza za internet, i ne smijemo nikako zaboraviti pauzu za Spider Solitaire (počeo sam razvaljivat na "difficult"). Mislim da kad bi se jedna partija odigrala u jednom danu (možda i u dva), to bi bilo u redu.

Krenuo sam igrat s frendicom iz firme (nismo si slali poteze, već cijelu "tablu"), al na kraju je završilo na tome da ja dođem kod nje i govorim joj di da mi figure pomiče.

Nisam neki veliki igrač. Prakticiram uglavnom jedno te isto otvaranje (srednji pijuni naprijed, leđa im čuvaju konji, simetrična formacija), nakon njega krenem malo s lovcima ispipat stanje, napravim si prostor za rošadu i čekam priliku da zaskočim kraljicu. Više sam defenzivan tip.

šahovska ploča


Ajmo, izazivači! Tko me pobijedi, 10 bodova!


Post je objavljen 26.01.2009. u 19:09 sati.