Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

1. Zagrebački zimski otvoreni go-turnir 2005. – 13. 02. 2005.

Igrano je u ‘Belot-klubu Velebit’ - Trg Bana Josipa Jelačića 15. Vrijeme za igru 30 minuta po igraču uz byo-yomi 15 sekundi za potez, komi u egalu 6,5 poena. Igrao je svak sa svakim .
Kišno vrijeme je očito sudjelovalo u malom odzivu igrača na 1. Zagrebački zimski otvoreni go-turnir. Vidjeh to već u velikoj Gorici, gdje nitko nije došao na dogovoreno mjesto za odlazak u Zagreb u dogovoreno vrijeme. Većinom su to djeca osnovnih škola.
Stigao sam na mjesto igre u ‘Belot-klub Velebit’. Bio je tamo tek Braco, koji skrbi o svim aktivnostima u ovom prostoru. Malo smo popričali i krenuo sam pripremati garniture za turnir. Dolaze Mato i Robi, a nedugo za njima Tami i Damir. I kada pomislih krenulo je, točka. Vrijeme je za početak, pa izvlačimo startne brojeve. Nazivam Zvonka i doznajem da će doći na drugo kolo.
Već u prvom kolu su zanimljive borbe. Tomi dosta tijesno pobjeđuju Damira za 7,5 poena. Robi je za 11,5 poena bolji od Mate. Mladen je, kao neparan, ostao bez protivnika u prvom kolu. S obzirom na malen broj natjecarelja preporučljiv je sistem igranja svak sa svakim, a tada ostaje zaostali susret Zvonka i Mladena, jer Zvonko nije došao na prvo kolo.
U drugom kolu veselio se Mato. Pobjedio je sa osam prednosnih kamenova Damira. Zvonko je pobjedio Robija sa devet, a Mladen Tomija sa osam prednosnih kamenova.
Najveće iznenađenje trećega kola je pobjeda Robija protiv Damira za samo pola poena. Neće danas pobjeda Damira, izgleda. Stari prijatelji Zvonko i Tomi završavaju pobjedom Zvonka, kako to u poslijednje vrijeme često biva. Mato ništa nije mogao protiv Mladena.
Četvrto kolo nosi novo iznenađenje, najveće do sada u ovom turniru. Bez obzira na devet prednosti Damiru bijaše ovo prva pobjeda protiv Zvonka uopće, a i prva na ovom turniru. Uradio je Zvonko par grubih previda u ukupnoj vrijednosti desetak poena, ali dovoljnih za poraz od 6,5 poena. Tomi pobjeđuje Matu, a Mladen Robija. Zvonkov poraz od Damira otvorio je put pobjede na turniru Mladenu.
Peto kolo donosi novo iznenađenje. Robi je nadjačao Tomija. Bilo je tu i devet prednosti, koje je davao Tomi, ali i visoki Robijev kyu. Sve to uz pobjedu sa 3,5 poena. Tijesno, ali veliko. Zvonko pobjeđuje Matu, a Mladen Damira. Na kraju Mladen ima dva boda prednosti, pa Zvonko odustaje od neodigrane partije iz prvoga kola. Ni pobjedom ne može oduzeti prvo mjesto, a drugo mu je i ovako sigurno. Konačno, nije došao na vrijeme na početak.

Konačni redoslije turnira je bio:
1. Mladen Smud 3. dan 5 bodova i zbroj bodova pobjeđenih protivnika 7
2. Zvonko Bednjanec 2. kyu 3 boda i zbroj bodova pobjeđenih protivnika 6
3. Robert Jovičić 23. kyu 3 boda i zbroj bodova pobjeđenih protivnika 4
4. Tomislav Baotić 8. kyu 2 boda i zbroj bodova pobjeđenih protivnika 2
5. Damir Kovačević 14. kyu 1 bod i zbroj bodova pobjeđenih protivnika 3
6. Mato Taušan 24 kyu 1 bod i zbroj bodova pobjeđenih protivnika 1
Nove kategorije: 22. kyu: Robert Jovičić
Bilo nas je vrlo malo na turniru. Nekako nam se postavilo pitanje opravdanosti ovakovih turnira. Vidjeti će se po vašem odzivu na turnire. Ovaj puta je izgledalo kao da vas ovo ne zanima, a znamo da vas ima. Obavještavanje je bilo osobno i putem ovoga bloga, a i u Večernjaku bijaše. Pokušati ćemo još jednom tako, ali prije ćemo provjeriti, da li bi vi došli. Ako ne bude sigurnosti u vaš dolazak, postaviti ćemo se prema tome. Neki se trude u ime nekih drugih. Činiti nešto u nečije ime….. Hm…. Nekima to izgleda kao da čine nešto za vas. Zanima li vas to? Hm. Nama šestorici bilo je lijepo, ali tu je bilo još ljudi zbog nas, da nam osiguraju uvjete.
Trebaju li zagrebačkim go-igračima zagrebački vikend-go-turniri svaku drugu nedjelju? Očekujemo vaše očitovanje, da nebi činili nešto nekome, koga to ne zanima. Naime, mi smo mislili......No, mislim da je ipak samo kiša kriva. Opravdavam li time svoju zabludu ili vašu nemogućnost da dođete?
bl. Muradenu


Post je objavljen 14.02.2005. u 11:26 sati.