Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Sarkozy je Srbin! Ubij gada!

Ne znam kako ste reagirali na vijest da većina prijavljenih na natječaj za posao revizora (a s završenim ekonomskim fakultetom) nije znala činjenice poput onih da je Sarkozy predsjednik Francuske ni da je Stradun u Dubrovniku.

Meni je u početku bilo smiješno. I mogao bih se nasmijati na to, ali i sarkastično komentirati kvalitetu obrazovanja u RH, stvarnu vrijednost nabrijanih domaćih yuppie-ja (čitaj: JAPIJA zubo ) i cijeli sustav vrijednosti vlastite mi domovine, ali i današnjice općenito.

Nakon te vijest vjerojatno sam, kao i svi vi ostali, nastavio čitati dnevne novine. Vijesti poput paljenja zastava ili uklanjanja istih, vijesti o premlaćivanjima navijača i kamenovanju automobila, vijesti o ubojstvima kamatara...

I dalje nam se s TV-a i iz novina bahato smješka sve okruglije Sanaderovo lice i priča nam o modernoj, europskoj državi. I dalje naš rodoljub-narodnjak Marko Perković puni stadione crnim odorama. I dalje momci stari 20 godina (koji pršte razumijevanjem tematike) tuku sve što se ne zove Ante ili Jure. I dalje nabrijani skinheadsi ne razumiju zašto je njihov "rat" u suprotnosti s vrijednostima za koje se, navodno, bore...

I dalje nitko ne shvaća da imamo problem.

Možda se netko našali pa objavi da je Sanaderu mater Srpkinja, a Sarkozy mu brat, Srbin rođeni. I da će se sastati npr. na Stradunu u gradu Fiume da se dogovore o granicama Velike Srbije.
Pa se onda slete svi ti silni obrijanoglavci, potpomognuti kremom intelektualnog društvenog sloja tek pristiglom s ekonomskih fakulteta i porazbijaju cijelu talijansku i pol francuske obale ne znajući što se to zapravo i gdje se to zapravo događa.

Jer, sve dok se to događa unutar granica Lijepe naše - čini se da ništa nije sporno i da nitko ne shvaća da postoji problem.



Post je objavljen 25.01.2009. u 17:35 sati.