Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI SPASILI ŽENU I MAČKU!

BEOGRAD

Pokušavajući spustiti žutog mačka sa visine od 15 metara pedesetosmogodišnja Grozdana Banac popela se jučer u Splitskoj ulici na drvo. Kad se počela spuštati, grane su počele pucati pa je riješila da pričeka pomoć.

Beograđanka Grozdana Banac popela se na drvo u Splitskoj ulici na Voždovcu jučer nešto poslije 14 sati pokušavajući spustiti mačku koja se zaglavila u krošnji! U ovaj nesvakidašnji događaj umješali su se i vatrogasci koji su pomogli Grozdani da se spusti na zemlju.

Žena se popela na gotovo 15 metara visine pokušajući uhvatiti žutog mačora. Onda je uvidjela da neće uspjeti i pokušala je siči. Grane su u tom trenutku počele pucati, pa je morala ostati i pričekati da joj netko pomogne.Kako nam je rekla ova pedesetosmogodišnja žena, mačka je već nekoliko dana bila na drvetu.

- Uplašila sam se da će svrake da je pojedu, pa sam riješila da joj pomognem siči. Kada sam se popela gore, shvatila sam da se ne mogu spustiti i da ću morati čekati da netko dođe po mene - ispričala je Grozdana kroz smijeh tvrdeći da se ni malo nije uplašila.

Kako nam je ispričala, hvatanje mačke je bila njena dužnost, kao člana općinskog vijeća zaduženog za ekologiju.Grozdanu je prvu uočio Zoran Tomić kada se vraćao s posla. Ispred zgrade su se odmah skupili susjedi. Zoranova kćerka Tamara bila je među prvima ispod bora na koji se Grozdana vješto popela.

Prolaznici su pozvali policiju, a oni vatrogasce. Policajci su naložili stanarima da maknu svoja vozila, što su oni i učinili. Na mjesto neuobičajenog događaja došle su dvije vatrogasne ekipe, a na jednim od njih bio je i kran. Novi problem je nastao kada su vatrogasci pokušali dizalicom priči krošnji.

- To je bila prava akcija spašavanja! Krošnja je jako gusta, ima mnogo grana. Situaciju je dodatno otežavala i činjenica da se pored nalaze četinari, koji onemogućavaju prilaz - objasnio je jedan od vatrogasaca.Kako smo saznali, kada su vatrogasci došli do Grozdane, ona nije željela siči bez mačke.

- Prvo smo spustili gospođu, a onda smo se vratili po mačku - rekao je vatrogasac.
Ovu filmsku akciju spašavanja ugroženog mačora pratio je i veliki broj radoznalih građana. Oni su nastavili gledati u bor i prepričavati događaj satima pošto se završila uzbudljiva akcija.
- I da smo htjeli nismo mogli priči drvetu. Policija nije dozvolila. Mi smo dovikivali Grozdani da se ne boji. Mogla je pasti i toga smo se najviše plašili da se ne dogodi - uzbuđeno je ispričao umirovljenik Marko Đepić. press


Post je objavljen 24.01.2009. u 07:01 sati.