Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/capljina

Marketing

Dinamo bolji od GOŠK-a,Osijek od Zrinjskog!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
U polufinalnim susretima Memorijalnog turnira Andrija Anković koji se jučer i danas održava u Gabeli,pobjedili su timovi iz susjedne Hrvatske.
U prvom polufinalnom susretu zagrebački Dinamo je rezultatom 3:1 pobijedio domaćina GOŠK-a.Iako su vodili sve do 71.minute,Gabeljani nisu imali snage napraviti veliku senzaciju koja bi zasigurno potresla hrvatskog prvaka.
Gotovo cijelu utakmicu igra se odvijala na polovici GOŠK-a,ali bez obzira na to domaćini su u 36.minuti pogotkom Vedrana Benića došli u vodstvo.
Ortaš je sjajno uposlio Benića koji se našao oči u oči s vratarom Butinom,a njegov udarac u donji lijevi kut Dinamov čuvar mreže nije mogao obraniti.
Image and video hosting by TinyPic
U drugo poluvrijeme Dinamovci ulaze u drugom sastavu koji je,ipak, uspio
opravdati ulogu favorita u ovoj utakmici.Na prvi gol Modrih smo čekali sve
do 70.minute,ali ni tad se u strijelce nije upisao nijedan igrač Dinama.Šabanović je nakon kornera kojeg je izveo Morales nes(p)retno ugurao loptu iza svog vratara Jurića koji je u ovoj situaciji bio nemoćan.
Tri minute kasnije zagrepčani dolaze do vodstva.Nakon Tadićevog centaršuta s lijeve strane u gužvi u šesnaestercu najbolje se snašao Sivonjić koji je pogodio za vodstvo Dinama i veliko slavlje Bad Blue Boysa
koji su u velikom broju bodrili svoj tim.
Image and video hosting by TinyPic
Do potvrde pobjede Dinamo dolazi u 78.minuti nakon sjajnog prodora Ibaneza po lijevoj strani,nakon kojeg je uposlio neometanog strijelca Tadića.
U drugom polufinalnom susretu bolji je bio Osijek koji je rezultatom 2:0 pobijedio mostarskog Zrinjskog.
Iako je Zrinjski imao prvu priliku preko Kordića u 17.minuti,Babić pet minuta kasnije tuče nogom sa oko deset metara i dovodi Osiječane u vodstvo.Zrinjski je potom preuzeo inicijativu,ali ne i konkretizirao svoje prilike od kojih su bile najbolje one Džidića i Aničića.
Image and video hosting by TinyPic
Zrinjski-Osijek 0:2
U 85.minuti preko Škorića stiže kazna.Sa lijeve strane odlično ga je centaršutem poslužio Prijić,a udarcem glavom Škorić lobovao rezervnog vratara Zrinjskog Sušca,postigavši tako najljepši pogodak prvog dana turnira.Tako će u današnjem finalu u 14:00h igrati Dinamo i Osijek,dok će se dva sata ranije za treće mjesto boriti GOŠK i Zrinjski.Ulaznica za oba susreta je 10KM.Treba napomenuti da je turnir na poluvremenu prve polufinalne utakmice otvorio ministar znanosti,obrazovanja i športa Republike Hrvatske,Dragan Primorac koji je jedno vrijeme bio i na tribinama među gledateljima,a u pigodnom govoru je naglasio kako je u Gabelu došao isključivo zbog Hrvata u BIH što je izazvalo pljesak publike.
Ipak,Bad Blue Boysi su pogrdnim pjesmama narušili atmosferu među državnim dužnosnicima koji su bili pomalo i razočarani ponašanjem Dinamovih navijača.Treba još reći da će najboljeg igrača turnira birati legendarni Miroslav Ćiro Blažević tako da će Gabela biti puna poznatih imena.

Polufinale:
NK GOŠK-NK Dinamo(1:0 Benić(36),1:1 Šabanović(70,ag),1:2 Sivonjić
(73),1:3 Tadić(78).
HŠK Zrinjski-NK Osijek 0:2(1:0 Babić(22),2:0 Škorić(85))

Post je objavljen 23.01.2009. u 20:55 sati.