Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

EKSPLOZIJA PLINA U TOMISLAVOVOJ ULICI

PAKRAC
Piše: Duško Kliček

Jutros nešto poslije pola osam, snažna eksplozija potpuno je uništila stambenu kuću u vlasništvu pravoslavne crkve u Tomislavovoj ulici u Pakrac. U nesreći je teško stradao pravoslavni svećenik Anfilohije Živković, koji je s teškim opeklinama i prijelomom rebara odvezen u Traumatološku bolnicu u Zagreb na odjel opeklina. VIDEO

Na licu mjesta odmah su izašli djelatnici pakračke policije, pakračkog Komunalca i vatrogasci, a kako smo neslužbeno doznali, očevid će obaviti stručna policijska ekipa iz Zagreba.Budući da su se u krugu od svega 50 metara dogodile nakon rata već tri eksplozije kuća, za koje je utvrđeno da je uzrok istjecanje plina u kanalizaciju, i ovoga puta je plin neslužbeno prvi osumnjičenik za nesreću. Zdravko Vostri, direktor Komunalca, pakračkog distributera plina, kaže kako kuća u kojoj se jutros dogodila eksplozija, nije spojena na kanalizaciju na koju su spojene tri prethodne kuće, nego na drugu koja ide s dvorišne strane.

Tik uz stradalu kuću bili su u trenutku eksplozije radnici Nadcestarije Pakrac koji su ručno utovarali masu za asfaltiranje. Kažu da je eksplozija bila strašna, a njih je zaštitila drvena šupa.
Prvi su priskočili u pomoć stradalom svećeniku koji je bio pri svijesti, ali ozlijeđen, pa su ga otpremili u bolnicu.Doktor Branko Sudar, voditelj kirurškog odjela Opće županijske bolnice u Pakracu je rekao da je pacijent primljen s teškim opeklinama glave, ruku i nogu, desne strane prsnog koša, te s prijelomom rebara. Odmah je nakon obrade i pružene prve pomoći primljen za transport i upućen u Traumatološku bolnicu u Zagreb na odjel za opekline.

Da podsjetimo, u krugu od 50 metara u eksploziji plina stradale su 1992. i 2006. godine tri obiteljske kuće, jedna do druge, preskočivši voljom sreće, ili nečeg drugog samo zgradu Zavoda za zapošljavanje.Što je pravi uzrok utvrdit će istraga... Grad Pakrac


Post je objavljen 23.01.2009. u 12:45 sati.