Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

Tko to tamo zajebava EU ?

Ma ljudi moji ja ne volim pisati o politici ali neke stvari mi jednostavno idu na "bananu" .
Vec 18 godina od raspada Jugoslavije poznati su problemi razgranicavanja i sad kad su nas Slovenci blokirali, mi smo ogorceni i cudimo se tome kao majmun na poderane gace.
Nije kriva samo Slovenija, krivi su i nasi politicari a to niko ne kaze.
Ocigledno da nasi politicari sve ove godine ne zele vaditi "vruce kestenje" iz vatre.

Osim pokusaja pokojnog Racana da to na neki nacin rijesi sa Slovencima do sada sve ove godine nije bilo istinske volje za rijesiti te i druge probleme.
Naravno da sam i ja ogorcen na Slovensku podlost, ali sjetite se jos prije nekoliko mjeseci mi smo prkosili toj istoj Europi sa ZERP-om pa smo ga povukli. Jebiga nije u redu sto su sve ribe iz jadrana pobjegle u "nase vode" pa sad Italijani i Slovenci nemaju ribe.

Smijesno mi je sve ovo sto se desava sa razgranicenjem Slovenije.
Ta ista Slovenija usla je u NATO i EU i ako nije rijesila prethodno taj isti problem.
Nije rijesila ni problem stedisa Ljubljanske banke i prave se ludi kao da je to bila "Tanzanijska" banka a ne Ljubljanska.
Ta ista Slovenija zajebava cijelu Europu za Vinjetama od 35 € za pola godine i ako vecina Europljana ide na odmor samo 2 - 3 tjedna godisnje.
Za kaznu sto ne slusaju zahtjeve EU Sloveniji ukine davanja za izgradnju auto cesta u vrijednosti 40 Mil. € a oni za pola godine zarade sa vinjetama 200 Mil. € pa eto ti Slovenaca sa brdovitog Balkana.
Sa druge strane cestarine u Hrvatskoj su znatno vislje i skuplje od Slovenskih Vinjeta pa tako za jedan put od Macelja do Vukovara i natrag , platite koliko kosta jedna Slovenska vinjeta za pola godine na svim cestama.
Koliko kosta put od Vukovara do Ploca ne smijem ni razmisljati (Informacije radi oko 100 € tamo i natrag)rolleyes

Smijesna mi je i nasa Vlada koja evo vec toliko vremena kako je nastupila blokada nije bila u stanju poslati predstavnike 100 km daleko u Ljubljanu niti su to Slovenci napravili, a nisu htjeli cak doci ni na rukometno prvenstvo.

Pa tko tu koga zajebava ?
Interes Europske Unije za Hrvatsku je i te kako veliki.
Investirali su puno u ekonomiju. Pokupovali su pola obale i u njihovom vlasnistvu je veliki broj nekretnina pa mislite li da ce dozvoliti maloj Sloveniji da ih zajebava ?
Kako moze jedna Slovenija ili Hrvatska sa par milijuna stanovnika ugrozavati interese unije koja broji preko 500 milijuna ?

Mogao bih o svemu tome pisati jako puno ali necu iz prostog razloga sto je sve to jedan cirkus i komedija pa cu samo ponuditi rjesenje Europskoj Uniji oko ovog problema.

Gospodo iz Europske Unije.
Ukinite i Sloveniji i Hrvatskoj sva izdvajanja i poticaje koje dobivaju iz fondova unije. Nase "Balkance" u koje spada i Slovenija i te kako boli kad ih udarite "po djepu" pa ce u tom slucaju sve probleme rijesiti i bez vase pomoci i to u expresnom roku. Ocito je da sada nije u interesu ni Slovenije ni Hrvatske da ta pitanja rijesi sto skorije.
Sanader se smije i zove na utakmice, a Pahor ima vaznija posla, "jodluje" po pohorju.
Ukinite lovu i sve ce se rijesiti brzo.



Post je objavljen 23.01.2009. u 07:46 sati.