Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gaupe

Marketing

Zločinački karakter ustaškog režima

Osobno sam mislio da je zajednički nazivinik cjelokupne hravtske političke scene da se svi slažemo da je NDH režim bio zločinački, i da ga uvjek trebamo pamtiti da se ne bi ponovilo. One koje se s time ne slažu smatram izmanipuliranim neznalicama ili zlim ljudima, koji su svjesni zločinačkog karaktera ustaškog režima, ali su sami zli i puni mržnje, pa veličaju ustaše.
Treći bi eventualno bili oni koji imaju osobne koristi od laži o ustašama. Laži da je Pavelić bio Gandhi kojem su komunisti namjestili da ispadne bad boy.
Daleko od toga da je svijet crno-bijel, i da pozitivci nisu u potpunosti pozitivni, ali nadam se da ćemo jedno dozrijeti da su fašizam, nacizam i ustaštvo nešto negativno. Naravno, tu možemo pridodati srpske četnike i slične grupacije koje su u većoj ili manjoj mjeri suraćivale sa nacifašistima.

Molim da svako ko se slaže sa napisanim da to i napiše, onaj koji se s nečim ne slaže, neka argumentirano negera dio ili tekst u cjelosti te napiše ispravno.

Ustaški režim je zločinački sam po sebi, u svojoj srži, u svojoj biti. To je samo jedna, i to hravtska varijanta fašizma, dakle u samoj svojoj ideologiji, teoriji je zločinački jer podrazumijeva rasizam, ultranacionalizam, mržnju prema drugima zbog njihovih krvinih zrnaca, kulture i političkog opredjeljenja.
Za sve koji razmišljaju drugačije, a još gore zato jer su rođenjem pripadnici druge nacionalnosti predviđeno je smaknuće. plan je bio izvršiti genocid nad dva naroda, što je na teritoriju NDH u dobrom djelu i uspjelo.
Doista, takva ideologija je sama po sebi zločinačka i treba iskorjeniti svaku pomisao da je moguć suživot sa takvima.
Edukacija je najbolje oružje protiv fašizma, tj ustaštva.



Post je objavljen 23.01.2009. u 04:40 sati.