Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Zubović razgovarao s portugalskim veleposlanikom da Silvom

Predsjednik Vanjskopolitičkog odbora Hrvatskoga sabora Mario Zubović primio je u radni posjet portugalskog veleposlanika u Hrvatskoj koji je izrazio potporu svoje zemlje ulasku RH u Europsku uniju i NATO, priopćila je u utorak saborska Služba za odnose s javnošću.

Zubović i veleposlanik Paul Tiago Jeronimo da Silva razgovarali su o stanju pregovora koje Hrvatska vodi za članstvo u Europskoj uniji, o ratifikaciji Protokola o pristupanju RH NATO-u te o razmjeni posjeta vanjskopolitičkih odbora hrvatskoga i portugalskog parlamenta.

Da Silva je izrazio uvjerenost da će portugalski parlament uskoro ratificirati Protokol o pristupu RH NATO-u, navodi se u priopćenju.

Zubović je sugovorniku predstavio ulogu Hrvatskoga sabora u pregovorima, a posebice se osvrnuo na posao oko usklađivanja hrvatskoga zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom.

Portugal daje punu potporu pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, kao i njezinu članstvu u NATO-u, rekao je veleposlanik da Silva, navodi se u priopćenju.

Zubović i portugalski veleposlanik dogovarali su se o razmjeni posjeta vanjskopolitičkih odbora hrvatskoga i portugalskog parlamenta i skupina prijateljstva.

Post je objavljen 21.01.2009. u 22:25 sati.