Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: FRANZ FERDINAND


Vrlo dobro poznajem oba prva albuma grupe Franz Ferdinand, mogu se čak nazvati i fanom grupe i njihovih albuma i iako na prvo slušanje nisam mogao reći da je novi album loš, osjećao sam se uskraćenim za nekoliko vrhunskih trenutaka koje su ponudili na prethodnicima. Rijetkost je da se nakon odličnog debitantskog albuma pojavi isti takav nasljednik, još rijeđe da se niz nastavi. I da sam ga kojim slučajem išao ocjenjivati nakon prvog slušanja, konačna ocjena zasigurno ne bi bila ova dolje navedena.
Preslušavajući album, Ulysses mi je bila i ostala najzanimljivija (iako možda ne i najbolja) pjesma na albumu. Većina ostalog materijala zvučala je prilično predvidivo, iako neobično usklađeno, možda čak i više nego na prethodnicima. Bilo je tu nekoliko dobrih pjesama, daleko od toga (Turn It On, Send Him Away, Twilight Omens, Live Alone, Can't Stop Feeling) no dovoljna je bila samo pomisao na Darts of Pleasure, Take Me Out, Do You Want To i meni najdraže This Fire i Walk Away....Međutim, Franz Ferdinand i u svom prosjeku zvuče bolje od općenitog prosjeka i to im je najveća prednost, a još važnija - najnoviji album svakako ima bolji učinak svakim novim preslušavanjem. Sve navedene pjesme nakon nekoliko slušanja nameću se kao potencijalni hitovi, a Franz Ferdinand bez sumnje kao vodeći u svojoj kategoriji.
Album Tonight: Franz Ferdinand u prodaji će se pojaviti sljedeći tjedan, a dolazi nakon multiplatinastih Franz Ferdinand i You Could Have It So Much Better.
OCJENA: -5

Post je objavljen 21.01.2009. u 16:19 sati.