Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shimilam

Marketing

u banani sam zbog....svega

Baš kao što i reče naš divni premijer da smo u banani, tako sam i ja u banani ovih dana. Zbog svega. Koma.
Krenimo od posla. Započela sa realizacijom business plana, polako si razrađujem projekte, moram svaki posebno odvojiti pa detalji, bla bla. Uglavnom veselila sam se, i bila sretna kaj sam konačno počela raditi neš korisno i intenzivnije. I onda se neki dan čujem s kolegicom iz naše inozemne firme vezano za neke materijale koje su oni koristili prema oglašivačima, i veli ona meni: 'čula sam prošli tjedan za promaknuće i moram reći da ne znam dal da ti čestitam ili da te žalim'. AAAAAAAAAAAA, wtf? Da me žali, joj, odma me uhvatila šiza i počeo se vrtjeti po glavi neki crni scenarij, da tu ima stvari koje mi nisu rekli, da sam nadrapala... UIglavnom, čopila me takva frka i mislim si kaj je meni ovo trebalo. S druge strane naravno da mi je trebalo, bolje da sam prihvatila nego da su mi doveli nekog nadri-šefa koji šatro neš zna (slično kao kolega koji je radio sa mnom i došao pod povlaštenim uvjetima i nije ispunio nikakva očekivanja, nabro se plaće, podvio rep i ošo, a meni ostavio da čistim njegova sranja). I tako, velim ja da je bolje da zasučem rukave i da sam sama sebi šefica (i bez povišice) nego da me netko maltretira. I tako na kraju jednosatnog razgovora, kaže meni inozemna kolegica da će mi 'ipak čestitati' a žalit ćemo ako će biti potrebno. E, fala ti ko sestri!

Prebacimo se na privatni život. Poplavila nam je kuća u Zagrebu (u kojoj nitko ne živi) koja je na prodaju. Sad su svi pametni i okrivljuju druge zbog nezatvaranja vode, i onda dođe buduća svekriva i ponosno izjavi: 'ja sam u nedjelju bila u kući i sve je bilo u redu', na kaj sam ja popizdila i pitala ju dal je možda kad je u nedjelju bila u kući i kad je sve bilo u redu, zatvorila vodu? Na kaj je izjavila da to nije njezina dužnost već da je to trebao učiniti njezin sin (moj dragi, jelte), mojmene batje. Ruka bi joj se osušila i otpala da je okrenula ventil! MRŠ!
Sad moram čekat da zatopli i da zamijenimo cijev, i pofarbat kupaonu i podrum.

Dalje me muči to kaj sam se zdebljala a kile nikak dole. Pas masters. Više ne znam kaj bi jela-ne bi jela i već sam luda. A kak sam niskotlakaš, moje reduciranje/smanjenje jela mi samo stvara probleme kod svakodnevnog funkcioniranja u obliku vrtoglavice, glavoblje i nemogućnosti koncentracije (kaj mi sad najmanje treba zbog posla).
Onda mi dragi jučer izjavi kak sam se prestala sređivati u zadnje vrijeme. Mrš i ti isto. Cijelu zimu nabadam u štiklama/čizmama/gležnjačama/špic papcima i sličnome i onda kad je pala ova usrana ledena kiša, kad je sve bilo smrznuto i puno leda i snijega uvukla sam se u nekakve zimske polučizmice (koje si je prošle zime kupila moja mama al su joj preuske i nije ih nosila, jest da su mi broj prevelike, al tremo čarapa sve to sredi) koje su iznutra obložene preeeeeetoplim krznom, ravne su, vodo-nepropusne, imaju debeli džon, polu-bapski izgled i ne skliže mi se u njima, sve u svemu milina. I sad sam još nakon svega toga dva dana za redom obukla tenesice, i ja sam se prestala sređivat. Uz sve to sam se zdebljala pa se ne osjećam dobro u svakom komadu odjeće koji mi je u ormaru i normalna stvar da neke majice trenutno ne bum obukla na sebe (bez obzira na to kaj se njemu dopada kad si ja oblečem 'majcu s cicama' koja mi je još k tome preuska trenutno).
Da rezimiram (VRIJEDI ZA CIJELI MUŠKI ROD): probajte vi nabadat u štiklama po snijegu i ledu (da bi dobro izgledali na poslovnom sastanku i vašoj dragoj), nosite na -15 tanke, uske i dekoltirane majčice, hodajte kad vam se smrznu noge u kvazi-kalitetnoj obući i to na 10 cm visine, probajte se ne prehladiti u takvom izdanju, ne imat problema s bubrezima i jajnicima, ne imat probleme s krvničkim bolovima za vrijeme menge kad se nahladite, probajte i izrodit jedno, dvoje ili troje djece nakon svega toga. Ak sam kaj zaboravila, curke, slobodno nadodajte!

Ježte se svi s fensi šmensi izgledom, ja bum se na -15 bavila svojim zdravljem (sadašnjim i budućim) a vama ak se ne sviđa to kaj na sebi imam debelu jaknu, kapu, šal, rukavice traperice i preeeetople čizmice polubapskog izgleda, ne morate gledati!


Post je objavljen 21.01.2009. u 09:48 sati.