Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Krema društva

Iako je ovoga utorka na našem svjetckom prvenstvu u rukometu bio slobodan dan, ipak nam nije nedostajalo spektakala i uzbuđenja. Događaj dana svakako je bila inauguracija novog afro-američkog predsjednika, pardon - prvog američkog predsjednika afričkog porijekla.
I-NA-U-GU-RA-CI-JA
Ajme koja lipa rič - puna su ti je usta. Dok je čovik pravilno izgovori prođe mu po dana...

U svakom slučaju, možemo se složiti u ocjeni kako je predstava bila glamugrozna, povijesno-spektakularna i nadasve poučna sa književno-poetskog stajališta. Upotrebljena je fascinantna količina velikih riječi, a sam novoustoličeni predcjednik pokazao je svekolikom pučanstvu da bolje govori "iz glave" nego kad mu netko drugi diktira tekst.



Bome, bolje smo mi na brdovitom Balkanu polagali pionirsku zakletvu u prvom razredu osnovne na Dan Republike, ali nećemo mu ovo odmah uzimati za zlo.
Sada se očekuje prelazak sa riječi na djela samo ne znam zašto imam osjećaj da će to već ići malo teže, ali kak bi rekel fetivi zagrepčanec Mickey Bundy - bumo vid'li...

Ime Baracka Obame već je postalo je sinonim za NADU a znamo da nada ima nezgodnu osobinu da kad previše poleti u visine, postane turbo osjetljiv balon vrlo tanašne opne.

Uglavnom - znate li što će raditi Barack Husein Obama u Bijeloj Kući najmanje iduće četiri godine?
CRNČITI ĆE!

Definitivno!

Isto tako iz pouzdanog izvora saznajemo ekskluzivnu vijest - već prvog radnog dana doći će do nekih radikalnih izmjena. Tako će država Alabama postati "Alobama" a poneki zlobnici govore kako Bijela kuća mijenja naziv u "Čiča Tomina Koliba!"
Slijedeći dani zasigurno će donijeti još mnogo uzbudljivih promjena, jedva čekam...

Nakon što se rukovao sa gotovo pola stanovništva zapadne hemisfere, izljubio sve članove uže i šire familije po nekoliko puta, Obama je potpisao i prvi predsjednički dokument.
Zanimljivo - Obama je ljevak!
He he, baš mi je drago...

U svakom slučaju - Go Obama Go!!!

I na koncu, jedna stvar koja nema veze s današnjom temom ali kad sam uvidio kakve su se sve face skupile na inauguraciji, s oduševljenjem sam se prisjetio nedavnog razgovora dvije mlađahne pametnice koje su sjedile do mene u trajektu na relaciji Split-Stari Grad.

Prva je rješavala križaljku i došla do prave enigme: Vidi ovo, pod dvadeset i jedan vodoravno, kaže "krema društva" - pet slova???
A gleda ova druga, gleda i misli: Hmm...krema društva...pet slova...hm... znam, znam - NIVEA!!!!


Post je objavljen 21.01.2009. u 08:00 sati.