Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/esabor

Marketing

BARACK OBAMA PRVI PREDSJEDNIK SVIJETA

Bilo je mnogo državnika svijeta u koje su bile uprte oči čovječanstva. Prvi put se, međutim, dogodilo da su ne samo neposredni interesi i strahovi vezali ljude za jednog državnika, već su ih za njega vezale i želje i nadanja ljudi. Tako se Barack Hussein Obama nije doživio samo kao po mnogo čemu prvi predsjednik Sjedinjenih američkih država, već i kao prvi predsjednik kojeg prihvaća najveći dio čovječanstva.
Barak Obama po tome nije samo američki, već i prvi svjetski predsjednik. I Ujedinjeni narodi i Europska zajednica, i neke druge snažne zemlje, imaju svoje državnike velikog ugleda i snage. No, ono što ima Amerika nema danas nitko drugi u svijetu. Koncentriranu ogromnu moć, bez diversifikacije na mnoge strane, bez slabljenja i umanjivanja te moći. Uz sva dužna poštovanja prema svima ostalima, po veličini koju predstavlja, po načinu izbora, po najavljenom stilu vladanja, po promjenama koje najavljuje i donosi, Barack Obama je prvi čovjek globalnog svijeta kojeg se doživljava kao dijelom mnogih naroda, kao čovjekom s kojim su mnogi podijelili radost izborne pobjede i jučerašnje inauguracije, kao čovjeka kojega nekim čudnim mislima doživljavamo i kao našeg predsjednika.
Čestitam mu na dosadašnjem postignutom izbornom uspjehu i nadam se da će značajnim rezultatima za Ameriku, a time i za sve nas ostale, postići još i veće ukupne uspjehe pri vođenju Amerike, od kojih ćemo barem djelom imati koristi i svi ostali narodi svijeta.
Neka ga blagoslovi Svevišnji, neka mu dade mudrosti i snage da izdrži u ovim teškim vremenima koja zahtijevaju dobre vođe i vladare, dobre i radišne ljude na tako odgovornim mjestima.
Čestitam mu još jednom pri nastupu na dužnost i želim mu svako dobro!



Post je objavljen 21.01.2009. u 00:28 sati.