Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Top 10 najgledanijih filmova u hrvatskim kinima ...

1. Yes Man, 11.052
2. Twilight, 9.737
3. Madagascar: Escape 2 Africa, 9.157
4. The Tale of Despereaux, 5.346
5. Australia, 4.733
6. How To Lose Friends & Alienate People, 2.516
7. Ljubavni zov, 2.339
8. High School Musical 3: Senior Year, 2.021
9. Four Christmases, 1.799
10. The Day the Earth Stood Still, 1.562

... zbir je dvije komedije, dva znanfan i dva animirana filma.
Paaa... riječ je opet o jednom kvalitativno okljaštrenom, po izboru publike, najgledanijih filmova.
To su sve listom dječji filmovi i to za dječju dob ispod 15 godina, kada se još uvijek mogu oduševljavati takvim sranjima koja im daje u nepreglednim količinama američka konzumerska filmska industrija.
Bolje je s ovog popisa izdvojiti ono što valja nego ono što ne valja. Nevjerojatno ali sam kratko promišljao što istaknuti. To je svakako odličan film na 6. mjestu, "Kako izgubiti prijatelje i otuđiti se od ljudi". Riječ je zaprepaštujuće gledljivom filmu. Rezultat tome je odličan scenarij Peter Straughana po književnom predlošku Toby Young inače filmskog kritičara, novinara i sada vrlo uspješnog pisca.
Iako bez dobrog filmskog scenarija ne može biti dobre komedije tako niti bez odličnih za tu priliku pomno odabranih glumaca. U ovom filmu prije svega blistaju i "spidermanova draga", Kirsten Dunst, a drugi dio glumačkog para čini Simon Pegg (di taj čovjek nije glumio, no publika će ga tek upamtiti kao novog pomlađenog Scottya u predstojećem ST filmu).
Stoga da ne duljim moj prijedlog tjedna za otić u kino i razveseliti ne samo sebe nego i možda još nekog bi bio nesumnjivo ovaj zabavni britanski film o svijetu filma i novinarima u njemu (ovaj film je zapravo uspio nasmijati me tamo gdje nije niti uz pomoć De Nira uspio "What Just Happened").

Post je objavljen 20.01.2009. u 23:59 sati.