Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATRA U POTPUNOSTI UNIŠTILA ČETIRI STANA

BRČKO

Na kući u izbjegličkom naselju Prutače kod Brčkog u jedan sat iza ponoći izbio je požar. Uprkos brzoj intervenciji Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko Distrikta, vatra je uništila sva četiri stana.

Zahvaljujući prisebnosti Šemse Bahor, koja je na vrijeme osjetila dim i zajedno sa Smailom Toskićem, u čijem se stanu pojavio požar, razbudila susjede koji su na vrijeme napustili stanove, niko od 13 stanara nije ozljeđen.

- Osjetila sam dim i odmah probudila sina i moje ukućane, a zatim sam lupala na sva vrata i tako uspjela podići i ostale iz sna jer je bilo gluho doba noći. Svi su na vrijeme izašli. Vatra, nošena vjetrom, brzo je zahvatila cijelu zgradu u kojoj je puno lamperije, kazala nam je Šemsa Bahor, kojoj je od svega što je imala ostala samo pidžama u kojoj je uspjela izaći na ulicu.

U višesatnoj borbi s vatrom vatrogasci su uspjeli spriječiti širenje požara na zgrade koje su povezane jedna sa drugom, a stanari, prokisli i u pidžamama, čekali su tokom prijepodneva da se neko od zvaničnika lokalne vlasti i nadležnih institucija Brčko Distrikta pojavi i ponudi im bilo kakvu pomoć.

- Mi smo i bukvalno gladni jer u stanovima nije ostalo ništa, a s obzirom da smo gotovo svi socijalni slučajevi, nemamo ni novca na zalihama. Očekujemo od vlade da se pobrine za nas, da nas izbavi iz ove katastrofe i bijede u kojoj smo živjeli i bez ove tragedije, kazala je Bahor.

Očevid, koji je obavljen tokom dana, treba da utvrdi uzrok požara, a u Odjelu Vlade Brčko Distrikta za izbjeglice, raseljena lica i stambena pitanja, potvrdili su da će svim obiteljima biti osiguran novi alternativni smještaj u slobodnim stanovima istog naselja. Dnevni avaz



Post je objavljen 20.01.2009. u 14:16 sati.