Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obadzo

Marketing

...brujet!

...Mission Impossibe- Theme Song

…sta radis???
…ala pitanja… nista, a sta ti triba!?
…ma znas!!!... uvatija sam malo lipe ribe, pa da napravimo brujet!
…ahaaaaa toooo, eto me odma… jel' fali vina!?
…nista ne fali, samo ti! …jebat ga, nismo ti mi krivi sta ga najbolje kuvas!...aj dolazi odma!
…aj bog!
…bog!
…ti ti ti ti …
…to je uglavnom bija cili telefonski razgovor, a traja je oko 20 sekundi sta je bilo dovoljno da me Frane nagovori da uzmen jaketu i pravac u njegovu dimaricu.
…ha, nece to sad bit prica u kojoj bi ja sad triba pisat moje storije, travele, vijađe, cakule i bla-bla…
…pisacu o spizi… o BRUDETU!
…ha, gledam po TV, novinama, knjigama…svi ka' nesto pisu o kuzinanju pa onda kazen sam sebi… ajde i ti Pajdo nesta napisi, neka to bude ala' Goli Kogo …bar jednu epizodu:)
…kad bacin pogleda sa balkona, vidin more i Neretvu… tako da ce ovo bit brujet ovog kraja …tj. otprilike kako se ovdi kuva jer on mi je bas lega ka' pravi i jedino takvog gustan i priznam da je najbolji!
…ka' prvo brujet da bi bija BAS, BAS dobar… mora ga kuvat muska ruka, jer muskarci su ga i izmislili… sorry zenske!:)
To je bila nagrada za ribare koji bi nakon ribolova ranom zoron dosli u porat ili negdi do obale i sa tom se spizom pocastili i okripili.
…je da zbog toga ima sto recepata, ali koliko je ribara i kuvara toliko je i misljenja… pa zato vjerovatno postoji stotinu vrsta brujeta.
…e sad neki kazu da ne mora bit razne ribe u njemu, dok drugi popizde na tako nesta pa kazu da sta ima vise vrsta ribe da je bolji.
…u svakom slucaju mozes napravit brujet od jegulje, brujet od zaba, brujet od liganja, brujet od sipe, brujet od cipla, brujet od švoja, misani brujet.. a u stvari mozes u njega stavit skoro sve sta pliva, puzi i skace u moru, rijekama i jezerima…cak i kamen iz mora!
…to van je tako zvani falsi brujet... samo da se prilije manistra!
…e sad da se zna!... zajednicko i najvaznije kod svih brujeta je TOC i to je jedna od glavnih kvaliteta koja cini dobar brujet
…“nu mi utocaj feticu kruva, samo da provam kaki ti je ispa toc!!!“... to bi bila glavna i najcesca spika kad bi se ekipi uvuka miris brujeta u nos, a slina ih davila iscekujuc da ja kazen…GOTOVO JEEEE!!! njami
…kako se posli polizanih pijata pilo vino i igrala briskula i treseta to isto necu pricat, zato ovaj post ide samo ka' recept:

BRUJET ...a la’ Obadzo!


• ZA 1KG RIBE …a najbolja je kombinacija pola jegulja, te druga polovica neka oborita riba recimo lubin, komarca, ovcica, cipal, sipa, švoj i sl.
• Ako uz to imate ima duzinu zabljih bataka bilo bi super:)
• 1-2 kapule al' da su vece
• maslinovog ulja toliko da pokrije dno tece za kuhanje, a sto sira teca to bolje!
• petrusimel
• crvena LJUTA paprika, ali ne mlivena
• 2-3 zlice konzerve pomidore ili par komada zgnjecenih pomidora
• malo kvasine
• sol
• list lovora


…e sad lipi moji ide priprema!… ako je riba veca razrize se na komade, a jegulja na “zvoncice”- komadice siroke 2-3 centa. U siroku tecu stavi se maslinovo ulje i na njemu se blido zaprzi kapula koja je izrizana na komadice al'a mladi misec, crvena LJUTA paprika po gustu, list lovora i pomidore. Pusti se samo malo da prokuva uz dodavanje male kolicine vode toliko da ne zagori... kad sve malo omeksa doda se jegulja i kuha 20-tak min. uz misanje i dodavanje malih kolicina vode. Nakon toga stavi se ostatak ribe tako da se sva lipo slozi, a potom se dolije vode toliko da riba malo viri iz nje, posoli se po gustu i pusti da kuha 30-40 min. Za vrime kuhanja vise se nesmi riba misat vec samo tecu protresti. Zadnjih 5 minuta doda se malo kvasine i persin, te provjeri da li je dovoljno slano.Teca se ne pokriva za vrime kuhanja, a kad je brujet gotov ostavi se otklopljen da malo povuce ili ti ga stane:)

Image Hosted by ImageShack.us

…jebat ga… to je najgore iscekat, ali vridi… virujte mi! fino

…eto to bi bilo TO… naravno uz njega se sluzi pura, manistra ili leso kumpir na fete…ali ako uz ovo ne pijete vino ne triba vam ga niti kuvat! :)))

…Dobar tek!!! thumbup


...lip pozdrav! mah



Post je objavljen 20.01.2009. u 00:05 sati.