Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VINKOVIĆA OPTUŽUJU ZA LAŽIRANJE VATROGASNIH DOKUMENATA

ĐAKOVO

Optužbama da je bivši đakovački gradonačelnik Zoran Vinković lažirao, odnosno krivotvorio službenu dokumentaciju na temelju kojih je iz programa Vlade Republike hrvatske Dobrovoljnoj vatrogasnoj udruzi Energi dodijeljeno navalno vozilo vrijedno 3,7 milijuna kuna, nastavljen je verbalni rat između aktualnih i bivših gradskih dužnosnika.

Gradonačelnik Ante Raspudić optužuje svog prethodnika da je u spornim dokumentima, odnosno upitnicima koji su poslani nadležnim državnim institucijama i tijelima i Planu gašenja za Grad Đakovo, DVU Energu naveo kao središnju vatrogasnu postrojbu, iako ona to nije po izvornim dokumentima.Gradonačelnik Raspudić tvrdi da je bivše Gradsko poglavarstvo mijenjalo i svoje odluke kako bi se pogodovalo DVU Energi, a da nikada nije potpisan najavljivani ugovor da će Energa sudjelovati u sufinanciranju nabavke vozila.

Značajnim sredstvima đakovačkih građana plaćene su privatne zabave bivšeg gradonačelnika koje se događaju na Nogometnom klubu Đakovo i u privatnim prostorijama DVU Energe, konstatirao je gradonačelnik Raspudić, a s tim u vezi dogradonačelnik Ivan Sučić iznio je i podatak da 500 tisuća kuna, koliko je bivši gradonačelnik dodijelio NK Đakovu, nije utrošeno namjenski. "Došlo je vrijeme da se razbije fama o bivšem gradoanečlniku kao poštenom koji vozi Yugo, jer je on svojim neradom, zajedno sa članovima Poglavarstva, oštetio gradski proračun za nekoliko stotina tisuća kuna. Javnost to mora znati", rekao je Sučić.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pološki odbacio je Vinkovićevo obrazloženje o utrošku sredstava za prehranu na Đakovačkim vezovima, a iznio je i nove optužbe koje, kako je rekao, svjedoče o netransparetnom trošenju, "možda i za privatne zabave koje organizira u ugostiteljskom objektu na stadionu NK Đakovo".

Prozvani bivši gradonačelnik Zoran Vinković optužbe naziva lovom na vještice kojem su čelnici gradske vlasti pribjegli u nedostatku vlastitih projekata i ideja. Tvrdi da su vatrogasna vozila nabavljena u skladu s potrebnim dokumentima i ugovorima s Vladom Republike Hrvatske. Pozvao je nadležne institucije da provjere sve dokumente, ali i da konačno počnu raditi svoj posao kada je u pitanju neplaćanje dugova prema državi od strane aktualnih vlastrodržaca u gradu.

Za Vinkovića nije sporna ni odluka o središnjoj vatrogasnoj postrojbi koju, kako je rekao, nije htio mijenjati iako smatra da mogu postojati dvije središnje vatrogasne postrojbe.Cilj ovih optužbi je prikazati bivšu gradsku vlast kriminalnom, no ništa takvo se nije dogodilo u proteklih sedam i pol godina, tvrdi Vinković.Bivši gradonačelnik odbacio je i optužbe o privatnim zabavama istaknuviši kako on svoje prijateljstvo veže uz ljude, a ne uz političke stranke, te da ga ne zanima gdje je i na čiji račun Raspudić išao na medeni mjesec.
Vinković je odbacio i optužbe o nenamjenskom trošenju sredstava doznačenih sportskim klubovima, odnosno Nogometnom klubu Đakovo. Iza tih odluka stoji Poglavarstvo, sredstva su utrošena u obnovu stadiona, a klubovi su utrošak dužni dokumentirati u svom izvješću, zaključuje Vinković. radio Đakovo

VEZANE VIJESTI
Novi sukob zbog DVU Energe


Post je objavljen 19.01.2009. u 15:00 sati.