Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PROTIV LAŽNIH POZIVA NA 93 KAZNENIM PRIJAVAMA

KOPRIVNICA

Koprivnički su profesionalni vatrogasci zbrojili što su prošle godine radili te kolika je šteta nastala zbog nepažnje i elementarnih nepogoda. Na teren su izašli 219 puta, od čega najčešće, 63 puta, radi tehničkih intervencija. Vatru na otvorenom prostoru gasili su 37 puta te ugasili 15 požara koje su izazvali neispravne peći i dimnjaci. Ugasili su i 23 požara na stambenim, gospodarskim i industrijskim objektima tri požara vozila i druge poslove

Koprivnički su profesionalni vatrogasci zbrojili što su prošle godine radili te kolika je šteta nastala zbog nepažnje i elementarnih nepogoda. Na teren su izašli 219 puta, od čega najčešće, 63 puta, radi tehničkih intervencija. Vatru na otvorenom prostoru gasili su 37 puta te ugasili 15 požara koje su izazvali neispravne peći i dimnjaci. Ugasili su i 23 požara na stambenim, gospodarskim i industrijskim objektima tri požara vozila i druge poslove, kazao je prvi čovjek Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica Slavko Tucaković i ocijenio kako je profesionalnim vatrogascima bilo lani:

- 2008. je bila godina s puno posla, godina koju je obilježilo velika vježba na području Republike Mađarske u kojoj su naši ljudi bili u središtu pozornosti i godina tijekom koje smo odradili veliki dio posla na priobalju. Isto tako, lani smo se „borili“ s rješavanjem financijskih problema, a prije svega s naplatom posla odrađenog na priobalju. U svim je intervencijama sudjelovalo 449 profesionalnih vatrogasaca i 167 članova DVD-a.

Tucaković je naglasio da je prošle godine bilo i sedam lažnih poziva na broj 93 te da je jedan od njih završio sudskim postupkom protiv dva počinitelja koji su vatrogasce nepotrebno zvali u Golu:
- Kaznena prijava je išla protiv njih i da ne idu u zatvor platili su štetu koju je pretrpjela JVP. Svaki je platio po 560 kuna i u buduće će ići prijave protiv svih koji lažno zovu broj 93, kako bi ih se sudski procesuiralo te novčano kaznilo, s time da sankcija može biti i odlazak iza rešetaka.

Požari i drugi uzročnici su lani na požarnom području Koprivnica uzrokovali 740 tisuća kuna materijalne štete, od čega na području grada više od 570 tisuća. Od lokalnih uprava najviše štete je pretrpjela općina Drnje, 66 tisuća kuna, a najmanje općina Sokolovac – šest tisuća kuna. Na požarnom području Đurđevac bilo je 333 intervencija i 540 tisuća kuna materijalne štete, a na požarnom području Križevci 121 izlazak profesionalnih vatrogasaca na teren te 136 tisuća kuna štete. radio Koprivnica



Post je objavljen 19.01.2009. u 14:00 sati.