Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Passengers (2008)

(r: Rodrigo García)

Photobucket

Savjetnica za tugu koja radi sa grupom nastradalih u zrakoplovnoj nesreći nađe se u korijenu misterije kada njezini klijenti počnu nestajati ("A grief counselor working with a group of plane-crash survivors finds herself at the root of a mystery when her clients begin to disappear.") - doslovni je prijevod radnje ovog novog napetog trilera/drame.
Pročitavši to očekivao sam predvidljivu ali ipak napetu priču o zavjeri zrakoplovne kompanije koja pod svaku cijenu želi prikriti neki nedostatak ili grešku pilota pa ubijaju preživjele putnike prije nego li se netko sjeti nekog detalja koji bi ih mogao uništiti. I iako sama radnja i krene u tom smjeru pred kraj niotkuda izvuku Šesto čulo Vidim mrtve ljude foru na desetu!

Photobucket

*SPOJLER* (U idućim redovima otkrivam sam kraj filma tako da ako ipak želite uživati u ovom filmu trebali bi preskočiti ovaj dio teksta!)
Jer ne samo da su sami "preživjeli" putnici ustvari mrtvi nego i sama Savjetnica za tugu! Odnosno svi jebeni likovi u ovome filmu! Što je apsolutno nepotreban i apsurdan twist.
Zanimljivo je da ti duhovi čak voze i aute!
Tako da sve pada u vodu, drame je ionako bilo malo, i pretjerani su oni komentari koje sam čitao prije samog gledanja kako je ovo prije svega odlična drama, jer to ovaj film nije, likovi su neuvjerljivi i plošni, te mogu jedino proći u "napetom" trileru punom akcije gdje bi bili u drugom planu, no kako rekoh, napetost i "istraživački" dio filma se negdje sredinom filma razvodni i krene u neke nelogičnosti koje su (kao) objašnjene na kraju time što su svi likovi ustvari mrtvi! Film ne funkcionira ni kao ghost horror jer do samog kraja ni ne znamo da su likovi mrtvi, a sam prijelaz nije napravljen tako dobro kao u već spomenutom Šetom čulu, gdje je mrtvog vidio samo jedan lik, dijete, što je nekako "logičnije", ili u fenomenalno The Others (2001) s Nicole Kidman koji je imao fenomenalnu jezivu atmosferu i twist je, iako neočekivan, bio fenomenalno uklopljeni i pripreman od samog početka, dok je ovdje to priljepljeno nasilno, čime je uništeno i to malo atmosfere koju je film imao do sredine trajanja.
*KRAJ SPOJLERA*

Photobucket

Još jedan film koji je imao obečavajući početak, no već sredinom trajanja je počeo pucati po šavovima dok je sam kraj apsolutno bezveze.

Ocjena: 3/10 (šteta, a mogli su napraviti klišeiziran napeti triler o zloj koroporaciji koja je spremna i na ljudske žrtve da bi opstala!)





Post je objavljen 28.02.2009. u 21:42 sati.