Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

Najbolja glumačko / redateljska ostvarenja u 2008 godini...

Najbolji glumac:
Andy Serkis kao David) iz filma "The Cottage" (2008)

Photobucket

Ostatak konkurencije:
Bostin Christopher kao Otis Broth iz filma "Otis" (2008)
Trevor Matthews kao Jack Brooks iz filma "Jack Brooks: Monster Slayer" (2007)
Bruce Campbell u filmu "My Name is Bruce" (2007)

Zašto on?
- Serkisa sam zamijetio tek kad je počeo raditi sa PeteroM Jacksonom na "LotR" trilogiji i odmah mi je bio zanimljiv (za one koji ne znaju tko je Serkis....to je tip koji je Golumu dao kretnje i posudio glas, a također je kretnje posudio i King Kongu).
Od prve sekunde filma pouzdano dominira ekranom i dokazje kakav je kvalitetni glumac. Odlična uloga i stvarno dobro glumački odrađeno.

Ostali:
- Nisu ništa bolji bili od Serkisa, no ipak Andy ih je uspio nadmašiti. Bostin je dao jedno od najboljih glumačkih ostvarenja, što se tiče serijskih ubojica. A Trevor Mattheus ima potencijala da na tronu zamijeni legendu Bruce Campbella. Što se tiče ovog potonjeg on je odglumio svoje kako samo on zna...ali jel teško glumiti samoga sebe? (ipak ako ćemo iskreno Bruce je imao i boljih glumačkih ostvarenja)



Najbolja glumica
Lina Leandersson kao Eli iz filma "Lĺt den rätte komma in" (2008) aka Let the Right One In

Photobucket

Ostatak konkurencije:
Kelly Reilly kao Jenny iz filma "Eden Lake" (2008)
Maeve Dermody kao Lee iz filma "Black Water" (2007)
Nadia Farčs kao Pia iz filma "Strom Warning" (2007)
Ashley Johnson kao Riley Lawson iz filma "Otis" (2008)


Zašto ona?
- Tko je gledao film znat će zašto ona. Ali, oni koji nisu...mala je fenomenalna u ulozi male vampirice i glumački je pojela i svoje muške i ženske kolege. Iz svakog pokreta i scene u kojoj se pojavljuje izvire profesionalnost i zrelost odrasle osobe, ali i zadivljujućeg glumačkog umijeća. Najbolja uloga vampira u zadnjih 10 godina. Mala ima već jednu nominaciju i to "CFCA Award".

Ostale:
- konkurencija je ove godine bila super jaka, no maloj Lini nije bilo premca. Najviše simpatija sam imao za Kelly Reilly i Maeve Dermody, koje su stvarno sve dale od sebe. Odlična glumačka ostvarenja.


Najbolji sporedni glumac:
Jere Burns kao Agent Hotchkiss iz filma "Otis" (2008)

Photobucket

Reece Shearsmith kao Peter iz filma "The Cottage" (2008)
John Jarratt kao Russell iz filma "Rogue" (2007)
Kevin Pollak kao Elmo Broth iz filma "Otis" (2008)


Zašto on?
- Zato jer se nisam dugo tako nasmijao. Jere nam je dao još jedan nezaboravni lik sa odličnim onlinerima. Reece Shearsmith je bio jako blizu, no iako glumački možda čak i bolji od našeg Jere nije imao nego samo jedan onliner... Ostatak solidni, no pamtljivi likovi.


Najbolja sporedna glumica:
Illeana Douglas kao Kate Lawson u filmu "Otis" (2008)

Zašto ona?
- Jedna od žešćih filmskih mama u zadnje vrijeme, a uz to je dosta dobra glumica, pa sam zbog toga njezin lik i zapamtio.


Najbolji redatelj:
Tomas Alfredson - "Lĺt den rätte komma in" (2008) aka Let the Right One In

Photobucket

Jaume Balagueró / Paco Plaza - [Rec] (2007)
Juan Antonio Bayona - El Orfanato (2007)
David Nerlich / Andrew Traucki - "Black Water" (2007)


Zašto baš on?
- Film mu jednostavno plovi, svaka scena na svom mjestu, nema pretjerivanja, kadrovi odlični, odličan rad sa glumcima, dobar izbor scenarija te kamere. Nije pretjerivao sa efektima, nego je filmu dao više dramski efekt, pa tako priča bolje sjeda i bolje gledatelj upada u radnju i vrlo brzo zavoli glavne likove. No, također ne zaboravlja da je ovo također film o maloj vampirici, te nam daje par odličnih scena koje nemaju niti kultni čistokrvni vampirski filmovi.

Ostali:
- Nemam nimalo zamjerki, jer su svi redatelji u ovoj konkurenciji (gore spomenuti) napravili prekrasan posao, te nam podarili fenomenalne filmove.Netko je morao biti prvi i Šveđani su ovaj put No.1 najviše zbog odlične i tople priče sa horor elementima.



Najbolji novi redatelj:
David Nerlich / Andrew Traucki - Black Water (2007)
Paul Andrew Williams - The Cottage (2008)
James Watkins - Eden Lake (2008)
Tony Krantz - Otis (2008)


Zašto oni?
- Kao prvo film je bio naporan za snimati jer su snimljeni na prirodnim lokacijama. Kao drugo ovo je mogao biti još jedan krokodil / aligator film sa dosadnom radnjom, ali bogme nije...čak niti krokodilac nije nešto baš velik (oko 4, 5 metara), no bio je opak. Nisam siguran, ali mi se čak čini da je ovo rađeno prema istinitom događaju (aha evo ga na wikipediji - The film was inspired by the true story of a crocodile attack in Australia's Northern Territory in December 2003). Odlično, napeto i to sa samo 5 glumaca). Kapa dole....

Ostali:
- isto odlično odradili svoje poslove. Da tako nisu uradili bili bi kao mnogi ŽNJ horoci koji se mogu naći na policama videoteka. Posebno to mislim za "The Cottage", jer film je ispao predobro, a da je bio neki drugi redatelj....tko zna kakva bi to splačina od filma bila.



Najbolja nova nada:
Lina Leandersson - glumila Eli u filmu "Lĺt den rätte komma in" (2008) aka Let the Right One In
Jess Weixler - glumila Dawn O'Keefe u filmu "Teeth" (2007)

O konkureciji:
- Jess jeste nova mlada nada, no Lina je i u ovoj kategoriji vladarica.


Najbolji scenarist:
Jaume Balagueró / Luis Berdejo / Paco Plaza za film [REC] (2007)

- odlično zamišljeno, nema rupa, nema dosadnih dijaloga, odličan kraj, nema nepotrebnih scena ubačenih zbog dužeg trajanja filma


Najbolja mjuza / pjesma u filmu:
"Asturias"
kompozitor :Isaac Albéniz
aranžman: Javier Navarrete

- Jednostavno predivno....No.1 score za mene u 2008 godini (odličan aranžman)

Post je objavljen 18.01.2009. u 03:28 sati.