Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rukometana

Marketing

Danska. Norveška i Srbija pobjednice prvog dana skupine D

DANSKA-BRAZIL 40-27 (19-12)

Europski prvaci protiv prvaka Američkog kontinenta. Možda bi u nekom drugom sportu ovo zvučalo kao garancija za dobru i uzbudljivu utakmicu, ali riječ je o rukometu u kojem Europa dominira nad svim ostalim kontinentima. Ulrik Wilbek, koji je popularnost stekao u ženskom rukometu osvojivši sve što se osvojiti dalo, isto želi i s muškom reprezentacijom. Na SP sa svojim je reprezentativcima došao kao jedan od favorita skupine, ali i prvenstva. U prvoj utakmici Danci su lako došli do pobjede. Brazilci, koji su prije ovog prvenstva odigrali i dvije utakmice s RK Poreč, ipak su što se igre tiče, klasa niže. Skandinavci su zapisali prva dva boda pobjedivši Brazilce 40-27. Danci su kroz cijelu utakmicu imali vodstvo od 7-8 golova razlike, a na kraju su samo potvrdili svoju moć završivši utakmicu s +13.



EGIPAT-SRBIJA 22-30 (12-12)
Dvoboj nekadašnjih reprezentativaca bivše Jugoslavije, Irfana Smajlagića i njegovog Egipta kao aktualnog prvaka Afrike, te Jovice Cvetkovića i reprezentacije Srbije završio je pobjedom reprezentacije koja prvi put nastupa pod imenom Srbija.

Utakmicu pogotkom otvara Anđelković, a El Ahmara uzvraća za 1-1. U 14.je minuti 6-6, a u samo nekoliko minuta Srbi rade mini seriju od 3-0 za 9-6. Ipak, Egipćani ne odustaju i u posljednjoj minuti postižu pogodak za 12-12. Nije se dalo naslutiti koja će reprezentacija odnijeti 2 boda iako su Srbi možda izgledali malo dominantnije. Na odmor se otišlo pri rezultatu od 12-12.

Drugo poluvrijeme Srbija otvara mini serijom od 6-1 te u 39.minuti bježi Egipćanima na 5 golova razlike. U petnaestak minuta igre u drugom poluvremenu, igrači Irfana Smajlagića, nekadašnjeg pomoćnika Line Červara, postigli su tek 3 gola, što ih stavlja u debeli minus od 8 golova razlike (15-23). Pokušavaju se približiti Srbima mini serijom od 3-1, ali se reprezentativci Cvetkovića ne daju i stalno drže razliku od 7-8 golova. U 56.minuti rezultat je bio 19-27, ostalo je samo pokušati smanjiti gol razliku. Ipak, do kraja utakmice Srbi su postigli tri pogotka, Egipćani jedan i u trenutku sučeva zvižduka na semaforu je ostalo 22-30 za Srbiju.

Egipat- Nakib Bakir-golman (5/27), El Sayed-golman (6/14), Hussein M. 2, El Ahmar 8, Shebib, Ramadan, El Kalioby, Abdel Razek, Osman 2, Mabrouk, Hassan, El Fakharany 2, Rabie 4, Hussein H. 3
Izbornik- Irfan Smajlagić

Srbija-Stanić-golman (4/16), Pejanović (17/27), Kojić 1, Čuruvćija 1, Šešum 2, Vujin 2, Nikčević 4, Stojanović 6, Toškić 2, Ilić 5, Bojinović 4, Andjelković 1, Nikolić 1
Izbronik- Jovica Cvetković

Sedmerci:
Egipat-5/6
Srbija-1/1

Isključenja:
Egipat- 12 minuta
Srbija- 10 minuta


NORVEŠKA-SAUDIJSKA ARABIJA 39-23 (19-10)

Utakmica skupine D između reprezentacija Norveške i Saudijske Arabije otvorila je Svjetsko prvenstvo u dvorani Žatika u Poreču. Skandinavci su, očekivano, u prvoj utakmici uzeli dva boda. Šesti s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva koje se je odigravalo u njihovoj zemlji, bez većih problema svladali su Saudijsku Arabiju koja je u Poreč stigla zahvaljujući osvojenom trećem mjestu na prvenstvu Azije. Norvežani, koji su u utakmici postigli čak 39 pogodaka, već su na poluvrijeme otišli s osjetnom razlikom od 9 pogodaka. Do kraja utakmice, cilj je Alelive Alija i igrača bio izgubiti sa što manjom razlikom. Nakon što su na Svjetskom prvenstvu 2007. u Njemačkoj osvojili 13.mjesto, svoj prvi nastup na SP u Hrvatskoj završavaju pobjedom od visokih 16 golova razlike.

Za HRVATSKI RUKOMETNI PORTAL Ana Milovan

Post je objavljen 17.01.2009. u 21:49 sati.