Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ovo-niste-znali

Marketing

Stvari koje sigurno niste znali o muškarcima

Postoje li stvari koje ne znate o muškarcima? Popularni lifestyle magazin AskMen sastavio je listu koja bi vam mogla pomoći da odgovorite na ovo pitanje. Oni tvrde kako sljedećih pet stvari o muškarcima definitivno niste znali.

Žene misle da su muškarci pametniji

Adrian Furnham, profesor psihologije na Sveučilištu u Londonu, 2008. godine analizirao je rezultate 30 međunarodnih studija u kojima su mjereni i uspoređivani kvocijenti inteligencije žena i muškaraca. U rezultatima nije bilo velikih odstupanja, ai profesor je primijetio velike razlike u percepciji inteligencije.

I muškarci i žene misle kako su muškarci inteligentniji, nego što to zaista jesu, kao i da su inteligentniji od žena. Furnham je ovaj stav primijetio u različitim kulturama, pa čak i generacijama. Pripadnici oba spola obično smatraju vlastite sinove, očeve i djedove mnogo inteligentnijim od vlastitih kćerki, majki i baka.

Otkrio je da su muškarci glavni krivci za precjenjivanje svoje inteligencije te da tome najviše pridonose muškarci s ispodprosječnim kvocijentom inteligencije. Žene su navikle podcjenjivati vlastite sposobnosti, a čak i najbistrije žive ovoj zabludi.



Post je objavljen 17.01.2009. u 18:20 sati.