Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rukometana

Marketing

Svi igraju rukomet, ali uglavnom Hrvati pobjeđuju!

HRVATSKA – JUŽNA KOREJA 27:26 (14:13)
Split, Spaladium Arena
Gledatelja: 12 000
Suci: Lemme i Urlich (Njemačka)
Nadzornik: Li Zhi Wen (Kina)

HRVATSKA: Alilović(5 obrana), Losert(8 obrana), Hrvatin 3, Vori 5, Anušić, Zrnić 2, Čupić 8(4), Balić 2, Duvnjak 3, Lacković, T.Valčić 1, Špoljarić, Metličić 2, Buntić 1,
Izbornik: Lino Červar

JUŽNA KOREJA:Park(14 obrana), Kang (5 obrana) Jeong 4, Sim 5(2), Kim 3, J. Park 5, C.Park 1, Lee, Ch. Park, Oh 4, Cho, Yu, Yoon1, E. Lee 2, Ja. Lee 1.
Izbornik: Teasup Choi

Sedmerci: Hrvatska 4/5

Spektakularno otvaranje 21.svjetskog rukometnog prvenstva za muške, koje se ove godine održava u Hrvatskoj, izmamilo je na lica mnogih Hrvata smijeh, sreću, ponos i suze radosnice! Dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta. Navijači iz svih krajeva svijeta, svjetska rukometna elita, svi su se slili u najsportskiji grad na svitu, Split. Nakon prekrasne ceremonije otvaranja, i prikazivanja dječaka koji oblači hrvatski dres te obilazi plesove, a uz put i on zapleše breakdance, svima se je obratio Sandi Šola, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza. Rekao je: Dobiti organizaciju prije 10.godina izgledalo je kao san! Večeras se taj san ostvario! I zaista, kada je pred mikrofon stao Hassan Moustafa, predsjednik IHF-a, navijači su počeli skandiranje, vikanje, srca su jače zakucala i očito smo postali svjesni da je sve ovo java. Nakon Moustafe, nazočnima se obratio Dragan Primorac, predsjednik odbora za organizaciju SP-a. ˝Rukomet je igra koju igraju svi, ali uglavnom Hrvati pobjeđuju!˝, rekao je Primorac i time još više zaigrao srca svih onih koji su čekali i vjerovali u ovo Svjetsko prvenstvo. Nakon njega, s vrha dvorane spustila su se 24 alpinisita sa zastavama zemalja sudionica, a izveli su i poznatu gusjenicu. I tada je krenulo..Igrači J.Koreje izašli su na teren, ubrzo nakon njih, nakon samo 12 dana priprema, i Kauboji. Čuli smo himne i sudački zvižduk označio je početak utakmice.
Prvi napad imala je Koreja, Hrvatska se branila 3-2-1 obranom, te su Korejanci ubrzo napravili prekršaj u napadu i Hrvatska dobiva loptu. Zrnić vješto iskorištava svoje umijeće i zabija prvi pogodak na SP u Hrvatskoj u 2.minuti. Jeong uzvraća za 1-1, a Vori nekoliko sekundi kasnije pogađa za 2-1. U 6.minuti moglo se vidjeti već potrgani dres Balića, ali i sedmerac za Hrvatsku koji je uspješno izveo Ivan Čupić. U 9.minuti svoj prvi pogodak na SP daje i Mateo Hrvatin, dvadesetosmogodišnji igrač Zameta za 5-3. U 17.minuti Oh postiže pogodak za prvo izjednačenje 6-6, Duvnjak vraća vodstvo na 7-6, ali se Oh ne da i ponovno izjednačava.U 22.minuti imali smo tri gola prednosti, ali tada Koreja radi seriju 4-0 i u 27.minuti dolazi u prvo vodstvo(10-11). U posljednjoj minuti prvog poluvremena imali smo 13-13, a onda u zadnjoj sekudni T.Valčić dobiva loptu i na odmor odlazimo s 14-13.
Drugo poluvrijeme otvaramo pogotkom Čupića sa 7 metara i kaznom od 2 minuta za Koreju. Iako smo imali prednost od 2 gola, u 38.minuti Koreja opet dolazi do izjednačenja(17-17). Nakon što su Korejancima u 30 sekundi suci dva puta dodijelili dvije minute kazne, precizni su bili Hrvatin i Vori, a korejski je vratar Zrniću obranio kontru. U 48.minuti ponovno smo imali 3 gola prednosti, a 4.minute kasnije bili smo na -1. Neuspješni su redom bili Vori, Balić i Lacković, a razlog tomu bile su uspješne obrane Kanga koji je branio sve. Do 58.minute držali smo se tih -1 kao pijani plota, a tada je loptu u svoje ruke i put pod noge stavio kapetan Petar Metličić te u posljednje dvije minute zabio dva odlučujuća pogotka. Deset sekudni prije kraja imali smo 27-26, trebalo je još samo, kao što je Lino rekao na time-outu, sačuvati loptu. Tako je i bilo, iako je Čupić u posljednje dvije sekunde pokušao zabiti gol, ali Kang opet brani. Glavno je da je Hrvatska pobjedila i uzela 2 boda. Igračem utakmice proglašen je Igor Vori koji je zabio 5 golova, iako je najefikasniji u našim redovima bio Ivan Čupić koji se nakon pomalo bizarne nesreće lani vratio još bolji nego prije. Kako svi govore, ključ je bio u tome što su Korejanci o nama znali puno, a mi o njima jako malo. S nekim drugim igračima, pokušajima neke, za njih nove, 3-2-1 obrane, bili su nam jako dobri protivnici. Rezultat se, kako to filmskim Kaubojima priliči, nije znao do kraja utakmice. Kako Dominiković uvijek kaže, sigurno će porasti potražnja za tablete za smirenje, jer šokantne završnice, dio su tradicije koja prati ovu zlatnu generaciju.
Sljedeća je utakmica na rasporedu u nedjelju, igramo protiv Kuwaita.

Ana Milovan



Post je objavljen 16.01.2009. u 22:33 sati.