Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PRIMOPREDAJA VATROGASNIH VOZILA

GAREŠNICA

Vozni park garešničke Javne vatrogasne postrojbe bogatiji je za dva vozila. Vatrogasci planiraju i skoru nabavu još dvaju vozila za potrebe postrojbe. Ove bi godine trebala biti i garažirana u novom Vatrogasnom domu za koji je potpisan ugovor o izgradnji.

Ispred zgrade garešničke Javne vatrogasne postrojbe izvršena je primopredaja dvaju vatrogasnih vozila. Jedno je u Garešnicu stiglo iz programa Vlade, na koje se čekalo dvije godine, vrijedno 3,6 milijuna kuna. Od toga je pola iznosa platio grad iz proračuna, istaknuo je gradonačelnik Milan Sužnjević. Javnosti je predstavljeno još jedno vozilo koje sadrži ljestve, a koje će osim za vatrogasne intervencije poslužiti i u druge svrhe. Za njega je grad izdvojio još 350 000 kuna.

Vozila je posvetio garešnički župnik Srećko Marić. Nakon što je preuzeo ključeve vozila, zapovjednik Marijo Paluh, izjavio je kako je time započela obnova voznog parka postrojbe, koji će uskoro biti povećan za još dva, jednu autocisternu, te tehničko vozilo za intervencije šumskog i otvorenog prostora. Sva ta vozila do jeseni bi trebala biti garažirana u novom objektu Vatrogasnog doma. Nalazit će se u dvorištu iza već postojeće zgrade. Radovi će krenuti na proljeće, potvrdio je Zoran Jakupec, direktor daruvarske tvrtke "Akustik građenje", izvođača radova.

On je s garešničkim gradonačelnikom Milanom Sužnjevićem potpisao ugovor o izgradnji nove vatrogasne zgrade u Garešnici, vrijedne milijun i 100 tisuća kuna, koje će grad otplatiti. Sve nazočne u ime Bjelovarsko-bilogorske županije pozdravio je pročelnik za gospodarstvo Milan Biljan, te županijske Vatrogasne zajednice zapovjednik Željko Jambrek i predsjednik Đuro Petrić, koji je i predsjednik garešničke VZ. Krugoval



Post je objavljen 16.01.2009. u 18:00 sati.