Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

Mile Martic,"balvan-milicajac"iz Zagrovica-zaseok Martici,CETNIK&RATNI ZLOCINAC-OD FICE DO HAAGA

"Putujem s mirom,jer sam siguran da cu se s pravdom vratiti",izjavio je bivsi predsjednik tzv.Republike Srpske Krajine Mile Martic uoci odlaska u Haag.
Mile Martic rodjen je 1954.u selu Zagrovic pokraj Knina,tocnije u zaseoku Martici.I danas u njemu stoji kuca u kojoj se rodio ZLOCINAC,odnosno ono sto je od nje ostalo,jer je u"Oluji"izgorjela.U rodni kraj nakon Domovinskog rata vratilo se tek desetak Martica...
...TODOR I DRAGAN MARTIC,Milanovi rodjaci,sa zlocincem nekada su dijelili skolsku klupu.Sada ga gledaju na televiziji.Kazu,zaboravio je svoje selo.Nije za njega ucinio nista ni kada je predsjedao fantomskom Republikom.Za stanovnike tzv.Krajine nisu nista ucinili ni drugi nekada visokopozicionirani politicari poput Petrinjca BORE MIKELICA...
...Na doba krajinske paradrzave i na njezinog nekadasnjeg vodju koji sada sjedi u zatvoru podsjeca jos samo PREVRNUTI ZAHRDJALI FICO,auto koji je do agresije vozio kninski serif Martic.
TODOR MARTIC:Nije on ima dobro auto nikad.Ja ne znam da je ima.Jedino kad ga drugi voze onda.Ali ovako...
Evo,to mu je to.
A smijemo li ga mi odvesti,upitali smo dobro raspolozene Martice.Mozda da ga negdje izlozimo,kao eksponat.
TODOR MARTIC:Ako tebi treba goni ga,metni ga,`ajd necu rec,na Katedralu...Onda,metni ga negdje da se vidi.Jedino auto sta je ima,to je ima!I eto ti politicara,jebo ga Bog!I predsjednika drzave!
Napustamo Zagrovic,zaseok Martice i oprastamo se od dvojice Martica.Za sobom ostavljamo pusto selo na koje su svi zaboravili.Mozda se Mile Martic,zatvoren iza debelih zidina,ponekad sjeti zutog fice u kojem je nekada jurio seoskim putevima.
(Ivana Mandic,"PRICA IZ HRVATSKE")

Post je objavljen 16.01.2009. u 13:34 sati.