Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Hrvatska je taoc mozgova od "2 marke"

Sjećate se Ivana Milasa koji je izjavio da mozak vrijedi 2 marke? Nekoć davno, tamo mračnih devedesetih Milas je bio saborski zastupnik i nosioc izmišljene funkcije čuvara državnog pečata. U današnjem članku u Jutarnjem listu opet nailazimo na ime Ivana Milasa, ali ovog puta u ulozi kočničara stranih ulaganja u Hrvatsku. Ukratko, katarski emir htio je u dugogodišnju koncesiju dva hrvatska otoka, uložio bi u njihovo uređenje, infrastrukturu, zaposlio nekoliko stotina lokalnih ljudi. Davor Štern i tadašnji premijer Zlatko Mateša krenuli su pripremati teren za prvu takvu investiciju u Hrvatskoj, izradu zakona koji bi to omogućavao, ali onda se upleo Ivan Milas i sve je palo u vodu.

Kako se navodi u tekstu, grupa desnih HDZ-ovaca tada je sve to opstruirala pod motom „Nećemo valjda balijama prodavati Hrvatsku?“. Tko su bili ta desna grupa? U tekstu se navodi samo Ivan Milas. Pored MIlasa neki od njih koji su spadali u tu grupaciju su Ivić Pašalić, Andrija Hebrang, Vice Vukojević, Gojko Šušak, Vladimir Šeks, Luka Bebić i Branimir Glavaš.

Dakle tek nakon 12 godina počinjemo saznavati kakvu su pogubnu ulogu igrali pojedinci koji su ili još uvijek imaju ogromnu vlast u svojim rukama. Tek sad saznajemo dalekosežnost gluposti tih vodećih ljudi, a ovo je samo jedan takav primjer. Tko zna koliko još sličnih primjera imamo koji još nisu dospjeli u javnost. Da tragedija bude veće dobar dio tih desnih HDZ-ovaca i danas je aktivan na političkoj sceni i nalazi se na utjecajnim mjestima.

Hrvatska je taoc političara iz devedesetih i dokle god se ne riješimo takvih vrtit ćemo se u vječnom limbu korupcije, nazdanjaštva, niskih strasti i teške demagogije. Da ne bi ispalo da su samo u HDZ-u takvi, navest ćemo ovdje i imena iz drugih stranaka koja su već odavno islužena i kojih se što prije treba riješiti kao što su primjerice Anto Đapić, Đurđa Adlešić, Josip Friščić, Željka Antunović, Ivan Čehok, Srećko Ferenčak, Zlatko Kramarić, Slaven Letica ili Jozo Radoš. Sve su to redom isluženi političari koji su više od deset godina prisutni na političkoj sceni i koji što prije moraju nestati s nje kako bi se oslobodio prostor novim snagama koje su jedine u stanju ispraviti brojne pogreške stare garde političara.

Jedini je problem što se oni ne daju i čvrsto se drže za svoje fotelje predstavljajući se kao nekakve mesije bez kojih bi Hrvatska politička scena postala osiromašena i da ih nema tko zamijeniti, te da su oni jamac demokracije, a narod te priče puši i puši iz godine u godinu…

Post je objavljen 16.01.2009. u 10:24 sati.