Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Pred početak polugodišta...

Ponovo se, pred početak drugog polugodišta, oglasila neformalna udruga Grupa građana. I ovaj istup slijedi njihove prethodne pozive i istupe u javnosti. Upućen je roditeljima i prosvjetnim djelatnicima, a zapravo svima nama:


Uskoro počinje drugo polugodište.

Hoćemo li, u ponedjeljak, kad ono započne i tako svako jutro prije nastave provjeriti da li su naša djeca, a vaši učenici, došla spremna i na vrijeme na nastavu, da li su po odlasku od kuće otišla direktno u školu ili su prije toga posjetila Dječji vrtić, Gradski park ili neki od kafića u kojima im se nesmetano prodaju cigarete, alkohol i drugi opijati, nude igre na poker aparatima i razne druge ¨blagodati¨?

Hoćemo li i dalje praviti se da ništa ne vidimo, kukati pojedinačno, tvrditi da ¨moje nije¨ ¨kad će ako ne će sad¨, ¨ja mu ništa ne smijem¨, ¨za sve su krivi roditelji¨ ¨škola ništa ne radi¨, ¨da se u mojem kafiću maloljetnicima ne prodaju cigarete, alkohol ili još nešto gore¨ ¨da u moj kafić ili u kafić čiji je moj sin vlasnik maloljetnici ne ulaze¨ ili pak ¨oni su iz drugog dijela grada, a i dalje ću igrat na poker aparatima, kartat, pit i pušit u istom kafiću gdje istovremeno piju i puše moja djeca ili moji učenici?

Ili ćemo, konačno, početi savjesno izvršavati svoja roditeljska i profesionalna prava, obveze i dužnosti,
kaže se u najnovijem istupu neformalne udruge Grupa građana.

Post je objavljen 15.01.2009. u 22:30 sati.