Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sanchy17

Marketing

Ronaldo: Mama, neka vatromet počne

Cristiano Ronaldo (24) bio je najbolji nogometaš u prošloj godini za 136 kapetana i izbornika nacionalnih reprezentacija, što mu je donijelo ukupno 935 bodova... Time je uvjerljivo pobijedio Lionela Messija, za kojega je glasalo 76 kapetana i izbornika od njih 416 ukupno iz 208 saveza koliko ih priznaje Međunarodna nogometna federacija (FIFA). Messi je skupio 678 bodova, iliti 257 manje od pobjednika. Fernando Torres završio je na trećem mjestu s 203 skupljena boda. Top 5 zatvaraju Španjolac Xavi i Brazilac Kaka.
- Ovo je vrlo emotivan, oduševljavajući i poseban trenutak – izjavio je napadač Manchester Uniteda nakon što mu je nagradu uručio legendarni Brazilac Pele.
- Mogu samo poručiti majci i sestri neka pokrenu vatromet. Ovo je jedan od najsretnijih trenutaka u mom životu – dodao je. Ronaldo je prvi igrač iz Premiershipa koji je dobio nagradu. Od 1991. godine, kada je FIFA prvi put birala najboljeg, pobjeđivali su samo nogometaši iz klubova Serije A i Primere.
- Ovdje nema engleskih nogometaša, no mislim da je važno da Englesku i njezinu ligu predstavljamo Fernando Torres i ja. Ronaldo je ove sezone pobijedio u sva tri najrespektabilnija izbora: FIFA-inom, France Footballa i FIFPro-a, Međunarodnog udruženja profesionalnih nogometaša.


Post je objavljen 15.01.2009. u 20:07 sati.