Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragaraga

Marketing

OGTT iskustvo

Jutros obavljeno!
Nalaz odlican!

Cemu onda pisati?

Na zadnjem pregledu, ginekolog me upozorio da unutar 25-28 tjedna trudnoce treba obaviti OGTT (oralni glukoza tolerans test) da vide da li se pojavio gestacijski dijabetes. U to me vrijeme mucila malo teza prehlada pa nisam trazila dodatne informacije - bilo mi je najvaznije da je beba dobro i da mogu doma u krevet kasljati i smrcati.

Zato sam nekoliko dana prije odlaska nazvala sestru Tanju, koja mi je lijepo objasnila kako se tocno radi taj test i najvaznije da moram prestati jesti 12 sati prije prvog vadjenja krvi. Ali ne, morala sam se dodatno raspitivati i cula sam svakakve lovacke price... Moze se cuti: odvratno je popiti tu stravicno slatku tekucinu, krene na povracanje, umires od gladi, umires od zedji, obavezno ponijeti limun... Ma svasta!

U laboratorij sam stigla sva u strahu. Prvo su mi izvadili krv, a onda me poslali u susjednu prostoriju da malo sjednem i pricekam. Tamo su bile jos dvije trudnice, takodjer su cekale svoju dozu secera. Cetvrta trudnica je odbila test.

Nije ukusno za popiti, ali nije ni odvratno. Smatram da bomboni imaju puno gori okus. Sve tri smo popile bez problema, a onda su nas obavijestili da se vratimo za tocno dva sata na drugo vadjenje krvi. Bitno je ne jesti, ne piti i ne pusiti.

Nije mi bilo zlo, nisam se tresla, a nisam poslije bila niti gladna, niti zedna. Nisam ni pomisljala na povracanje. Dva sata brzo prodje. Vratila sam se u laboratorij, a i druge dvije dame su vec stigle i izgledale su i zvucale sasvim normalno i veselo.

Nalaz je sada kod mene doma, a moram priznati da dobri rezultati pozitivno djeluju na raspolozenje! sretan Drago mi je da nisam bila povrsna i odbila testiranje zbog glasina.

Post je objavljen 15.01.2009. u 17:41 sati.