Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tatjanaholjevac

Marketing

Učimo starije sugrađane radu na računalu i tužna vijest – napustio nas je jedan od posljednjih istinskih velikana hrvatske novije umjetnosti - Dušan Džamonja!

Sutra ćemo malom svečanošću i dodijelom priznanja polaznicima završiti tečaj osnova informatičke pismenosti za građane Donje Dubrave kojeg provodi udruga “Plus 40”. Radi se o zanimljivom projektu kojeg je podržala i gradska skupština jer smatram da je nužno pomoći sugrađanima starije i srednje dobi da svladaju prve, osnovne korake u radu na računalu i potaknuti ih da kasnije sami istražuju koristi računala i Interneta. Razlog više da se prijave za tečajeve jest da su oni besplatni te se održavaju u svim gradskim četvrtima. Osim toga, polaznici dobivaju i besplatnu knjižicu koja im pomaže kasnije u radu na računalu kod kuće.

Svi vi ovdje vjerujem da znate koliko poznvanje rada na računalima znači za kvalitetu života i koliko može olakšati svakodnevicu, pojednostaviti komunikaciju s bližnjima svuda po svijetu I zadovoljiti neke životne interese ili stvoriti nove.

Uvjerena sam da je projekt “Plus 40” mali ali značajan korak i doprinos naporima Hrvatske na putu približavanja modernoj Europi, europskim trendovima i e-edukaciji građana svih dobi.

Stoga ako imate starije roditelje, rodbinu ili poznanike srednjih godina, pomozite im i uputite ih da ako su zainteresirani naučiti raditi na računalu, da se predbilježe za tečajeve putem telefona 4883-014 i e-mail adrese info@plus40.com.hr . Aktivnosti Udruge “Plus 40” možete pratiti i na njihovoj web stranici www.plus40.com.hr a sljedeći tečaj za gradsku četvrt Gornja Dubrava održat će se u tjednu od 19-23.01.2009. godine.

Otišao je zauvijek još jedan od velikana stare garde. Dušan Džamonja. Posjetila sam Džamonju u njegovom ateljeu prije oko 2 mjeseca. Impresirao me je sa entuzijazmom na izradi makete za novi Zagrebački aerodrom. Još nedavno mogli smo vidjeti presjek njegova izuzetnog umjetničkog stvaralaštva lani u Muzeju za umjetnost i obrt. I sam umjetnik tada je došao na svoju posljednju izložbu, tada već teško bolestan u kolicima i duboko žalostan što još nije uređena galerija za donaciju njegovih radova. Ali bit će uskoro! I tada ćemo s divljenjem i sjetom moći gledati njegove sculpture i djela koja su i u Hrvatskoj i inozemstvu zasigurno ostavile neizbrisiv trag u suvremenoj umjetničkoj i kulturnoj povijesti.

Vaša Tatjana


Post je objavljen 15.01.2009. u 13:42 sati.