Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/humanitarianniskozemac

Marketing

Cetvrti dan humanitarne akcije DARUJMO ANJI DA NASTAVI ZIVJETI


Dakle drage moje blogerice, dragi moji blogeri i svi ljudi dobre volje, usli smu cetvrti dan humanitarne akcije DARUJMO ANJI DA NASTAVI ZIVJETI koju sam pokrenuo za nasu malu princezu anju za kupnju potrebitog drenaznog prsluka.
Vjerujte mi da nisam ocekivao ovako veliki odaziv svih Vas.
Radim ovaj humanitarni posao preko 35 godina i nigdje nisam vidio da se u samo tri dana digne tolika prasina. Ja Vam se jedino mogu zahvaliti sto ste me podrzali i nadam se da ce te me i dalje podrzavati do konacnog cilja a to je da skupimo potrebitih 60.000,00 kuna za prsluk.

Tokom jucerasnjeg dana prikupili smo ravno 5.000,00 kuna sto znaci da smo u ova tri protekla dana skupili 19.300,00 kuna. Dakle nedostaje nam jos „samo“ 40.700,00.

Moram naglasiti da se posebno veselim sto su se i mediji poceli ukljucivati u ovu akciju.
Ovu akciju podražali su do sad plavi radio, radi RVG, dnevne novine 24sata koje ce danas objaviti clanak, portal NOVE TV a ocekujemo jos i clanak u Vecernjem listu koji je prije neki dan napravio intervju sa roditeljima male anje.

Posebna pohvala sa moje strane ide blogericama eniki, crnoj knjizici i missillusion koje su si dale ne mali trud da animiraju ostale ljude o ovoj akciji.
Cure moje drage jedan duboki naklon od Vaseg humanitarca niskozemca.

VIJEST JUCERASNJEG DANA JE IPAK DA SE JE MALI ANDJEO VRATIO KUCI.

Dakle dragi moji. Anja je napravila svoje a sad je red da mi ucinimo nesto za nju.
Krenimo u jos jedan humanitarni dan.

Za sve one koji jos mozda nisu upoznati sa akcijom, kopirao sam cijeli post od ponedjljka kojeg mozete procitati u cijelosti ispod ovog teksta.


Ne znam da li ima na blogu neko tko nije cuo za malu Anju iz Zagreba i njezine hrabre roditelje. No ako i ima evo ukratko nesto o toj hrabroj princezi i njezinim roditeljima.

Image and video hosting by TinyPic
Mala Anja je setogodisnja djevojcica koja sa roditeljima zivi u Zagrebu.
Od rodenja je stopostotni invalid (cerebralna paraliza), boluje od epilepsije (dnevno ima oko sto napada) te ima velike problema sa disnim putovima.
Apsolutno je ovisna o 24 satnoj brizi i njezi te treba pomoc u svakoj situaciji.
Zbog velikih problema s disnim putovima (ucestali bronhitis, upala pluca i ostala infekcija disnih putova) mala Anja veci dio godine provede u bolnici.
Ovih dana Anja je ponovo hospitalizirana u bolnicu no ovaj put prolazi kroz najteze razdoblje od kad se rodila. Naime zaprimljena je sa teškom upalom pluca, slabim dotokom kisika u krvi te vrlo visokom temperaturom (40).
Sve je to kulminacija zbog toga sto se Anja ne zna pravilno iskasljavati usljed cega postepeno dolazi do velikih nakupina sekreta u plucima te joj je otezano disanje i smanjuje se kolicina kisika u krvi.
Nazalost , cesto je slucaj da tesko ostecene osobe kao sto je mala Anja kad imaju tako cesto teske upale pluca dolazi do zatajenja disanja sto u pravilu znaci SMRT.

No kako bi se takvo sto sprijecilo, djevojcici je potreban DRENAZNI PRSLUK (http://www.SmartWest.info) iz Amerike, koji se koristi kod respiratornih bolesti.
Image and video hosting by TinyPic
Svojim visoko frekventnim oscilirajucim prslukom pomaze mobiliziranju sluzi u disnim putovima te time poboljsava iskasljavanje plucnog sekreta, povecava plucni kapacitet oboljelih i smanjuje rizik od infekcija.
No cijena drenaznog prsluka od 11 tisuća dolara (oko 60 tisuca kuna) je prevelika za mali proracun roditelja male Anje koji ionako izdvajaju veliki novac za skupe lijekove i vjezbe i jednostavno ne mogu izdvojiti toliki novac.

I upravo me to nagnulo da moja Humanitarna udruga „Hulp en liefde“ u suradnji sa Humanitarnom udrugom „Pomoc i ljubav“ iz Pule ciji je predsjednik gospodin Teofik Starcevic pokrenem humanitarnu akciju po nazivom : „DARUJMO ANJI DA NASTAVI ŽIVJETI“.

Svrha ove akcije je da se prikupi novcani iznos od 11 tisuca dolara (oko 60 tisuca kuna) kako bi se malom andelu Anji kupio potrebiti drenazni prsluk Smart West i time joj omogucili da nastavi zivjeti.
Akcija krece danas a zavrsava kad sakupimo predvideni iznos za kupnju drenaznog prsluka.

Ovim putem Vas humanitarni nizozemac zamoljava da svojim novcanim uplatama na Anjin ziro racun u Zagrebackoj banci 2360000 – 1000000013 poziv na broj 3113728810 (Anja Kostanjevecki Prugovecka 4 10040 Zagreb) , a iz inozemstva br.žiro računa u Zagrebačkoj banci
2360000-1000000013
broj deviznog računa
2435841613
Iban broj:
HR323600003226926047
Swift Code:
ZABAHR2X
Av.Dubrava 43
10040 Zagreb
Poslovnica 016407 (koji glasi na tatu Tomislav Kostanjevecki Prugovecka 4 10040 Zagreb) pomognete da uistinu sakupimo predvideni iznos.
Imajte na umu da Vama nece nista znaciti ako odvojite koju kunu a maloj Anji ce to znaciti ZIVOT.

Da ne bi ostalo samo na mojim rijecima, posto sam ja veliki zagovornik one izreke :“manje price vise rada“, gospodin Teofik Starcevic (predsjednik HU „Pomoc i ljubav“ iz Pule) i moja malenkost uplatili smo prvih pocetnih 10.000 kuna dakle ostalo je „samo“ jos 50.000 kuna.

O samom tijeku akcije, tko je sve sudjelovao, tko se sve od medijija, sponzora i donatora ukljucio pravodobno cu Vas obavjestavati na mom blogu.

Sto reci na kraju, nego dragi moji blogeri i blogerice, dragi moji prijatelji krenimo u akciju i DARUJMO ANJI DA NASTAVI ZIVJETI !



Post je objavljen 15.01.2009. u 17:51 sati.