Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ŠTEDNJA KUĆU GRADI

MALA SUBOTICA

Nedavno je započela rekonstrukcija vatrogasnog doma u Maloj Subotici, obiman zahvat koji podrazumijeva dogradnju prizemlja u kojem će se dobiti garaža za navalno i kombi vozilo te drugi prostori za opremu.

- Na katu ćemo urediti multifunkcionalnu dvoranu od 110 kvadratnih metara te kapaciteta 120 do 150 ljudi koju će, osim članova DVD-a, moći koristiti i članovi ostalih udruga koje djeluju na našem području. Uredit će se i sanitarni čvorovi, kao i prostorija koja će se moći koristiti kao ured, ali i kao čajna kuhinja - pojašnjava zapovjednik DVD-a Mala Subotica Miroslav Kocijan. Riječ je o dobrovoljnom vatrogasnom društvu koje spada među vodeća u našoj županiji. I godišnji prosjek izlazaka na intervencije također je vrlo visok (više od 20 intervencija godišnje). Ništa manje malosubotički vatrogasci nisu aktivni ni na natjecanjima na kojima žanju pobjede, a jedno su od rijetkih društava koja se natječu i s B desetinama (i u muškoj i u ženskoj konkurenciji).

Prošle su godine sami financirali projekte za rekonstrukciju vatrogasnog doma, znajući da će tako lakše doći do potpore i realizacije:
- Uštedjeli smo više od 80.000 kuna te ih namijenili za ovu investiciju. Nakon što je potvrđen glavni projekt, povjerenstvo, u čijem su sastavu bili naš upravni i nadzorni odbor te predstavnici Općine, odabralo je izvođača radova. Posao je povjeren Zidarsko-fasaderskom obrtu Stjepana Žulića iz Palovca, a vrijednost radova iznosi 353.230 kuna (s PDV-om).

Ove smo godine od Općine za rekonstrukciju doma dobili 100.000 kuna, a imamo obećanje i iz Županije da će nas financijski podržati - dodaje Miroslav Kocijan.Obnovljen i dograđen objekat trebao bi pod krovom biti do kraja ožujka 2009. godine, dopuste li vremenske prilike. Dio radova malosubotički vatrogasci obavljaju i volonterski, a dragocjene su i donacije (poput crijepa koji je darovan iz Metssa). List Međimurje



Post je objavljen 14.01.2009. u 19:44 sati.