Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

ANJA PUŠTENA KUĆI NA KUĆNU NJEGU


Iako su nalazi sugerirali da bi Anja mogla ići kući pred kraj tjedna, što smo se mi potajno nadali, ovaj put smo doživjeli pozitivni šok kad su nam rekli da Anja ide i prije.
Naime, kako je počela vladati gripa a na odjel gdje Anja leži stalno dolaze u velikom broju oboljeli bolesnici, liječnici su odlučili da bi Anju ipak pustili i prije kući, kako ne bi pobrala još neku jaču infekciju te bi se time stvari ponovo dodatno zakomplicirale.
S obzirom da su nalazi trenutno u redu (osim jetrenih enzima, no često su ti nalazi vrlo visoki zbog uzimanja antibiotika) Anja je puštena na kućnu njegu.
Prije odlaska obavili smo razgovor s liječnicima koji su nam sugerirali što da radimo.
Prije svega Anja je do daljnjega u karanteni. Nema izlazaka a ni dolaska bilo koga blizu nje do daljnjega (malo nam to teško pada ali sve se to zaboravlja bitno je Anjino zdravlje i da je ona nama došla kući). Prostore u kojem Anja boravi konstantno trebamo ovlaživati i provjetravati te nikako ne smije biti blizu dima. Mama Jasmina je dobila kratku edukaciju kako staviti sondu, kako bi Anja i dalje kombinirala sondu i žlicu.
I dalje nastaviti kućnu terapiju što znači, aspirirati, inhalirati i drenirati te naravno pratiti tjelesnu temperaturu.
Također su nam rekli ono što smo i mi sad svega svjesni da će svaka slijedeća velika upala pluća (Anja ih je u zadnje dvije godine imala čak četiri) zbog njezinog slabog i iscrpljenog organizma, može biti nažalost tragična da jednostavno dođe do zatajenja disanja.
O svemu tome možete pročitati u našem prošlom postu ako kliknete OVDJE.

Trenutno smo malo zbunjeni oko cijele situacije pa stoga i ovo kratko javljanje, no mi ćemo Vas pravovremeno obavještavati kako napreduje Anjino zdravstveno stanje.

Za kraj bi još samo napomenuli da se još jednom od srca zahvaljujemo gospodinu Hermanu Mariju koji je pokrenuo akciju za kupnju drenažnog prsluka Smart Vest koji će uvelike pomoći za nesmetano disanje, te svima Vama koji ste se uključili u ovu akciju na bilo koji način.

Više o ovoj akciji pročitajte OVDJE a uskoro će te moći pročitati i na našem blogu.

Do sljedećeg javljanja sve Vas grli i zahvaljuje na velikoj podršci Vaš neumorni trio.



Post je objavljen 14.01.2009. u 21:08 sati.