Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SVETONEDELJŠĆANI U BUKOŠEKU I VELIKOM OBREŽU

BUKOŠEK / VELIKI OBREŽ
Piše: Damir Marenić

Nakon Nove godine ,točnije Tri kralja započinju vatrogasne godišnje skupštine koje su ove godine i izborne te se tako kroje novi - stari Upravni odbori koji će voditi društvo u sljedećem mandatu.

Za svetonedeljske vatrogasce odlazak na godišnje skupštine započeo je europski.Naime u susjednoj Sloveniji koja je članica EU točnije u Bukošeku i Velikom Obrežu održale su se skupštine tamošnjih PGD-a. Dojmovi koje nose delegati sa tih skupština su više nego zadovoljni. Gostoljubivost slovenskih vatrogasaca te održavanje same skupštine zavrijeđuju same pohvale. U Bukošeku delegaciju DVD Sveta Nedelja sačinjavali su Dario Ratešić i Davor Fauković ,dok su u Velikom Obrežu bili Marijo Švigir i Damir Marenić.

Veliki Obrež ,lijepo slovensko mjesto koje se nalazi uz samu granicu sa Hrvatskom njeguje dugogodišnje prijateljstvo sa DVD Harmica i DVD Ključ a od prošle godine im se pridružila i DVD Sveta Nedelja. Ono što je bitno istači u radu samog prostovolnog gasilskog društva Veliki Obrež je činjenica da su mladi vatrogasci izabrani u vođenje društva kao perspektiva razvoja vatrogastva u njihovom mjestu,a
pokazatelj toga je pohvala koju je primio mladi predsjednik Frac Polovič . Ne žale se na financijska sredstva koje iznose oko 7000 eura iako da su veća ne bi škodilo ali strpljivost im je najveća vrlina.Od pet intervencija koliko su imali u prošloj godini, sve su odradili brzo i kvalitetno a dobru suradnju njeguju sa područnom školom te nije ni čudo da imaju najbolje mlade vatrogasce u GZ Brežice. Na kraju su podijeljene i zaslužne nagrade: Priznanje gasilske zveze III. stupanj dobili su Matjaž Kopinč i Vlado Josić dok su Priznanje gasilske zveze II.stupanj dobili Ivan Frigelj, Vlado Cizel, Anton Hotko, Franc Polovič.



Post je objavljen 14.01.2009. u 13:11 sati.