Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qpackcura

Marketing

PRAVA LJUBAV

kada sam bila mladja, nikada mi nije bilo jasno sto to znaci "jednostavno znas" . oprostite govorim o ljubavi i zajednici koja se zove brak. ispitivala bi mamu, tete, ujne, strinu, sestru... kako ti znas od svih muskaraca na ovome svijetu da je on taj pravi? kako znas da se nece netko bolji pojaviti za par godina. svi su rekli isto "jednastavno znas". i uvijek bih proturjecila kada bi mi rekli "ti jos ni neznas sto je ljubav". kako mi to netko moze reci, pitala sam se. a nisu ni pojma imali kako sam zaljubljena bila. sada mi se dogodila i jedno i drugo. mogu barem djelomicno reci sto znaci voljeti u pravom smislu te rijeci a to voljeti veze i ono "jednostavno znas". prije nego se prijateljstvo s NJIM razvilo u nesto vise, nisam mogla niti zamisliti nekoga u svome stanu 24 sata dnevno. jer ja ponekad volim biti sama i MORAM imati svoj prostor, te mi SVE mora biti na svome mjestu. (skola iz prosle veze).
eh tada se prijateljstvo pretvorilo u simpatiju, pa zaljubljenost i malo po malo u ljubav i famozno VOLIM TE. zivimo zajedno neko kratko vrijeme. ne smeta mi, ne ulazi u moj prostor, volim kada je doma. nemoramo niti razgovarati, dovoljno je samo da je blizu mene. on je na kompu, ja radim nesto svoje... ON je moj prijatelj, mama, tata, brat, sestra, ljubavnik. nevjerojatno je koliko je pazljiv i koliko shvaca. nevjerojatan je osjecaj bliskosti, brige i shvacanja. i u lijepim i u ruznim trenutcima. divno je stvarati zivot kada to istinski s nekim zelis.
zna kako izgledam kada se probudim, kada sam bolesna i zna kakva sam u svim mojim drugim groznim izdanjima. zna da sam ponekad (citaj:cesto) nervozna i lose raspolozena. zna da cu non stop nesto prigovarati. a svejedno me voli i svejedno kakva god ja bila uvijek ce izvuci svoj osmjeh, i razveseliti me. zna kada me treba pustiti da budem sama i kada treba prestati pametovati o tome kako ja vozim svoj auto.
i zna da mu muljam kada kazem da sam zadnjih 200 kn nasih primanja potrosila na hlace, jer su mi bile neophodne, ali se ne ljuti.(vjerojatno bi me ubio, ali mu je zao). uz sve to dobivam pregrst paznje od njega. pomogne mi u kuci mada to niti ne trazim. postuje moj red. i sto mi je strasno drago, voli moju obitelj.
naravno da ima mana, ostavlja robu po stolici, nikada ne rasiri zastor od tusa da se susi, nikada ne napravi krevet, ostavlja cipele po cijelom hodniku, stalno, ali bas stalno bi se .... znas sta vec i nekada STVARNO pretjeruje u pametovanju. ali on je takva osoba, da nije takav bio bi drugaciji. ja ga takvoga volim i nezelim ga mjenjati. i nisu mu neke mane ha? ja ih svakako imam mnogo vise. ipak sam ja zena, to nam je sexualna deformacija. da nismo grintave za bezveze, brbljave i da nas cesto ne boli glava, nebi se zvale zenama, vjerojatno.
uglavnom, ja znam da cu ja s tim covjekom i za trideset godina imati o cemu pricati, da ce me on i dalje nasmijavati, razumjeti i da ce me voljeti i kada budem debela i stara. jer, on je meni prije svega veliki prijatelj koji ce uvijek biti na mojoj strani. prijatelj kojeg volim.


Post je objavljen 12.01.2009. u 19:25 sati.