Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragaraga

Marketing

Direkt: "Ovo ono ne znam..."

Opet malo o tv programu!

Pogledah danas emisiju Direkt o gejmerima. Mladi ljudi koji godinama igraju igrice, nekima je to danas posao, neki se natjecu, neki studiraju. Svi u zamracenim sobama, ruzne slusalice na usima, blijedi, punasni decki te jedna prozirna, izrazito mrsava djevojka.

Sto im je zajednicko? Ne znaju govoriti! Poseban naglasak stavljen je na rijec pucacina. Najgori primjer je bila mlada, blijeda djevojka Maja. Opsesivni mladic igra istu igricu vec 11 godina te razvija motoriku klikanjem po tastaturi, jer on ce nekoliko puta ponaviti kako 'klikne oko 300 puta u minuti, a njegov tata dolje na laptopu toliko puta ne klikne ni u godinu dana'.

Uglavnom se culo: ovo ono ne znam tak nekak ono ne. Na kojem si levelu, apdejtaj, magicno, mozes bit bilo sto, mozes bit bleksmit i izradjivat armore... Ne samo sto ne poznaju hrvatski jezik, vec su i umjetnost iskrivljavanja engleskog jezika doveli do savrsenstva. nono

Zalosno tuzan O njima je snimljena emisija i vjerujem da su izuzetno dobri i uspjesni igraci. Medjutim, nije li to jedan oblik ovisnosti?

Velika pohvala timu koji snima emisije! Pogledala sam nekoliko jer ih je zbog seljakanja termina tesko uhvatiti. Za vecinu emisija sam stekla dojam da bi ih trebalo prikazivati djeci u skolama. Ova danasnja je klasik kojeg bi svaka profesorica hrvatskog jezika trebala imati u svojoj kolekciji i prikazivati barem jednom svakoj generaciji ucenika.

A jucer u "Nedjeljom u 2" bosanskohercegovacki pjesnik i pisac Abdulah Sidran. Mozemo ga voljeti ili mrziti, ali, bilo je fascicnantno slusati kako se on izrazava, slusati njegove opaske i prvoklasno ignoriranje voditeljevih jeftinih provokacija.

Post je objavljen 12.01.2009. u 16:56 sati.