Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kompjuterana

Marketing

config mania

Pisao sam vec o razno raznim rucnim podesavanjima FireFoxa putem about:config panela, no dobio sam i nekoliko feedback emailova u kojima neki korisnici izrazavaju bojazan od cackanja jer neke stavke dijele vrlo slicna imena te postoji mogucnost pogreske.
Imajuci upravo te probleme korisnika na umu, napravljen je dodatak Firefoxu, pod nazivom Config Mania.

Prvo iz izbornika Tools odaberite stavku Add-ons (kod mene treca od vrha). Kako bi pronasli trazeni plug-in, u search polje jednostavno upisite mania.



Necete dobiti vise od 2-3 rezultata, a zeljeni plug-in ce biti na vrhu. Kliknite na gumb install, potvrdno odgovorite na mozebitno dosadno pitanje i to je to.



Nakon zavrsene instalacije, bit ce potrebno restartati Firefox, kako bi se instalirani plug-in ucitao i nasao svoje mjesto u meniu.



Da biste poceli koristiti doticni plug-in, otidjite ponovo na izbornik Tools, te na listi pronadjite Config Mania plug-in.



Wouw, eto gomile "sitnica" cijim podesavanjima mozete promjeniti ponasanje i izgled svog omiljenog web preglednika.



Netreba posebno objasnjavati kako su sve stavke dobro objasnjene, a vecina se podesava jednostavnim check boxovima, cime je eliminirana svaka mogucnost destruktivnog djelovanja na rad Firefoxa.

Uzivajte




Post je objavljen 13.01.2009. u 12:29 sati.