Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vicx

Marketing

ROMAN: SEDMI PEČAT

Kao što sam to prije nekog vremena najavio u tijeku je izdavanje romana SEDMI PEČAT koji je objavljen i na ovom blogu, a krenuo je s prvim nastavkom NAŠA NOĆ dana 20.11.2008 i završio 8.12.2008. s posljednjim nastavkom pod imenom BEL'TENEBROSO (arhiva studeni/prosinac). Sadržaj romana je u međuvremenu dotjeran pa iako smisao nije izmijenjen u tekstu su napravljene kozmetičke promjene koje će ovdje na blogu biti ispravljene tek naknadno, nakon što se knjiga objavi.

Roman je inače posvećen

mojoj ljubavi, najdražoj, vječnoj i neraskidivoj

Ovo je približni izgled naslovnice knjige:


@copyright by Vic

Cjelokupno izdanje bilo bi neostvarivo bez izdavača HUMANAART likovne udruge (klik) i njezina predsjednika inače mog dragog prijatelja Đuke Siroglavića, koji je prije godinu i pol oborio svjetski rekord i naslikao najveću sliku na svijetu te se tako našao u Guinnesovoj knjizi rekorda. Pojedinosti OVDJE



Lekturu i recenziju romana, koja će biti objavljena kao proslov, obavila je i napisala Mirela Škarica:

PROSLOV

«Sedmi pečat» uistinu je neobična književna pojava u, kako predmnijevam, ne samo hrvatskoj nego i svjetskoj književnosti.
Ove riječi uistinu nisu pretjerivanje, niti u književnim krugovima neka vrst «šećerenja» ponuđenoga kolača.
«Sedmi pečat» je podosta zahtjevan «zalogaj».
Ambicioznost autorove stvaralačke misli vodi nas od ljubavne, gotovo amorovske poetike sve do onog Nečeg, Nekoga, kamo je moguće putovati samo kroz srce, ali srce koje jamči nepodijeljenu ljubav, ljubav koja uvijek biva Susretom.
Koja je tajna razbojnika, a koja Princeze?
Sve ono što je sadržano u nedjeljivosti dvaju osoba, poklanja se Univerzumu kroz propitivanje o onome što je sebedarje, i što je Iskon.
Naslućena seksualnost u ovom djelu ne prelazi granice dobrog ukusa, već ga naprosto tvori. Kroz dijalošku atmosferu jasno se zrcali lik čiste ljubavi, doživljaja dubine Drugoga, ali i prijelaz iz sebe samoga u esencijalno-egzistentni svijet Traženoga.
Čitajući ovo autorovo djelo uistinu sam ostala zatečena tako «sročenom kombinacijom», da tako kažem, «ulazno-izlazne» perspektive autorova vizionarstva.
Ponajprije, on nas uvodi u tihi i romantični koloplet ljubavne dinamike, i to dinamike koja je čista, kristalno čista poetska misao.
Sa druge strane čitatelja kuša preletom krez religiozna iskustva.
Tko je, dakle, taj Netko?
Tko je razbojnik, a tko Princeza?
Autor u tekstu knjige razotkriva tajnu «Sedmog pečata» riječima: «Snaga dvoje u jednom. Tajna Sedam pečata je otkrivena!
I Sedmi pečat je jedinstvo, hieros gamos»
Snježne planine i Red Dvadeset sedmorice označavaju Orlov let.
Nije li to let slobodne duše koja kroz ljubav traži svoje utočište u svetim, dotad netaknutim dijelovima vlastite nenavezanosti na ovozemno?
Kako bilo, čitatelji će u ovom iznimnom književnom djelu moći pronaći velike dijelove svoje vlastitosti, svojih emocija, prepoznati svoje ljubavi i svoje čežnje. Već navedoh autorove riječi: «Sedmi pečat je jedinstvo».
Ovo djelo uistinu jest jedinstvo: jedinstvo emocionalnog svijeta, svijeta ljubavi kao smisla univerzalnog rađanja; jedinstvo filozofske i teološke misli kao središnje okosnice autorove misli i životnog iskustva; jedinstvo čak biblijskog poimanja sebedarja, s obzirom na ljepotu pjesničke konotacije cjelokupnog teksta.
No, «Sedmi pečat» valja čitati polako, sabrano, motivirano.
Ne nalazimo se pred knjigom ležernog, već zahtjevnog stila.
To je knjiga satkana od autorovih višegodišnjih promišljanja, a te misli otkane na papiru još više draže znatiželju: kako je došlo do ovoga jedinstvenog «sklopa» toliko profinjene emotivnosti, toliko filozofske srčanosti i intuitivno-spoznajne teologičnosti, te gotovo starogrčko- pripovjedačkog stila.
Tko god posegne za ovim djelom, neka se čitanju uvijek iznova vrati.
Vrijeme koje nam je ponuđeno u ovoj knjizi jednostavno ne postoji.
Postoji samo vječnost; doznajte zašto.


Mirela Škarica


------------------------

Kako je objavljivanje u tijeku i imamo pune ruke posla o daljnjim pojedinostima pisat ću na blogu nakon nekog vremena. Tada će biti objavljene pojedinosti o tome kada će knjiga biti objavljena te kada će i gdje biti promocija. Za sada je nezahvalno unaprijed bilo što odrediti. O točnim terminima još se ništa ne zna.

Ovom prilikom ujedno zahvaljujem svima koji su se potrudili dati svoj doprinos objavljivanju ove knjige ili na tome trenutno marljivo rade.


Pozdrav

Vic-Diabolica


Post je objavljen 12.01.2009. u 15:44 sati.